Tervehdys Intian lastenkodin työsaralta

Tervehdys Intian lastenkodin työsaralta

Palasimme edelliseltä matkaltamme joulukuussa 2018 ja nyt olemme valmistelemassa jo uutta matkaa. Kiitämme teitä kaikkia esirukouksista, joiden tunnemme kantavan meitä. Matkat ovat haasteellisia, sillä käsiteltävänä on niin seurakuntien, lastenkodin (yht. noin 95 poikaa) kuin sen henkilökunnankin asiat.

Viimeisenä iltana ennen Suomeen lähtöämme vietimme lastenkodin perinteisen joulujuhlan. Kodin johtaja vei henkilökohtaisesti kutsun lähellä ja kauempanakin asuville naapureille ja niin kodin kampus oli täynnä ihmisiä tuona juhlailtana. Lähes kaikki kutsutut olivat hinduja. He saivat kuulla evankeliumia sekä julistettuna, että myös poikien esittämän Tuhlaajapoika-näytelmän kautta.

Jumalan armo ja uskollisuus

Viime matkalla saimme jälleen kokea Jumalan uskollisuutta nähdessämme, kuinka Jumalan valtakunnan työ etenee Intian elopellolla myös ICA-seurakuntien kautta. Paikkakunnalla, jossa työ alkoi vuonna 2016, on saatu rukoushuone valmiiksi. Pastori seurakuntalaisineen on sen rakentanut ja rukoushuone on enää maalipintaa vailla.

Kokoukset ovat olleet käynnissä kaiken aikaa ja työ on jatkunut hedelmällisenä, mm. kyläyhteisön johtajan äiti on kastettu ja liitetty seurakuntaan. Tällä on suuri vaikutus koko kylään.
Vastustustakin on ollut. Rukoushuonetta vastapäätä olevan talon isäntä ja emäntä ovat pyrkineet kaikin tavoin hankaloittamaan seurakunnan työtä. Sitten erään kerran tuo kyseinen perhe lähti sukujuhliin ja viipyi odotettua kauemmin. Omistajien eläimet, härät ja kanat, alkoivat nääntyä veden ja ruuan puutteesta. Pastori otti hoitaakseen kyseiset eläimet.

Perheen saavuttua kotiin he ihmettelivät eläintensä hyvinvointia, mistä olivat olleet huolestuneita. Naapurit kertoivat pastorin hoitaneen eläimet ja tämä rakkauden työ sai isännän ja emännän muuttamaan suhtautumisensa seurakuntaan. Vihollisuus on voitettu ja perhe on lähestynyt seurakuntaa haluten tulla mukaan kokouksiin.

Paikkakunnan viereisessä kylässä on suuri epäjumalan temppeli, mikä hallitsee ihmisten elämää. Monet ovat riivaajien sitomia ja tätä riivaajista vapauttamista monet etsivät seurakunnasta ja ovat siihen myös avun saaneet.

Erään seurakunnan uudistuminen

Eräässä seurakunnassa, jossa on vuosia kestänyt hengellinen taistelu, koska yksi perhe on halunnut ”ottaa” seurakuntatyön hallintaansa, on vihdoin päästy sopuun. Suurin vaikuttaja on pastorimme, joka siirtyi sinne kaksi vuotta sitten.

Erääseen perheeseen syntyi pieni poikavauva. Lääkärit totesivat, että lapsi elää korkeintaan kaksi tai kolme viikkoa, sillä lapsen sydämessä oli niin suuri reikä. Perhe toi kahdeksan päivän ikäisen lapsensa pastorin luo rukoiltavaksi. Jumalan kosketus oli voimallinen. Lapsi parani täydellisesti ja elää tänäkin päivänä.

Tällaiset todistukset leviävät nopeasti ja vaikuttavat siten, että ihmiset uskovat kristittyjen Jumalan olevan elävä ja voimallinen.

Sukupolven vaihdos toisella paikkakunnalla

Eräässä seurakunnassamme on tapahtunut sukupolvenvaihdos. Vanhempi pastori B. jäi ikänsä ja terveytensä vuoksi eläkkeelle. Työtä on jatkanut hänen poikansa Paul toisen pastorin M:n toimiessa vanhempana pastorina ja työn valvojana.

Uusi pastori Paul on hengellä täyttynyt nuori mies, jonka sydän palaa Jumalan valtakunnan työlle. Hän on pienessä ajassa koonnut neljän-viiden hengen ryhmän, jonka kanssa hän järjestää evankeliointikampanjoita lähikylissä ja –kaupungeissa. Palaute on ollut hyvä ja tiimiä on pyydetty yhä uudelleen ja uudelleen vierailemaan. Pastori Paulin näky on perustaa seurakuntia näille alueille.

ICA-kodin presidentin esimerkki

Pastori, joka on ICA-kodin komitean (johtokunnan) presidentti, vierailee kaikissa kymmenessä ICA-seurakunnassa. Häntä pyydetään julistamaan Sanaa, kastamaan uusia seurakuntalaisia ja puhumaan evankelioimiskampanjoihin.

Hän on armoitettu Jumalan palvelija. Hänet tunnetaan suoraselkäisenä pastorina, joka elää lähellä Jumalaa. Monet hindut ovat lähettäneet hänelle lahjoja ja suuriakin uhreja seurakunnalle saadakseen pastorin rukoilemaan puolestaan. Mutta hän on kieltäytynyt vastaanottamasta niitä ja sanonut, että näiden tulee itse tulla seurakuntaan, mikäli haluavat rukousta puolestaan.

Myös poliitikot kutsuvat häntä tilaisuuksiinsa, mutta hän ei halua osallistua niihin. Hän ei myöskään anna laittaa mitään poliittisia mainoksia rukoushuoneen seinille. Hän ei halua tuoda politiikkaa sisälle seurakuntaan. Hän on yhden asian mies, hän haluaa kuulua Herralle ja julistaa Hänen ihmetekojaan, niin että monet löytäisivät tien Jeesuksen ja elävän Jumalan luo.

Pyydämme esirukousta seurakuntien puolesta ja herätyksestä lastenkodin poikien keskuudessa. Muistakaa Intian Kristuksen ruumista, joka elää ja toimii keskellä Intian ahtaita aikoja.

Lehtoset

Comments are closed.