Mihin kannattaa sijoittaa?

Mihin kannattaa sijoittaa?

tolvaUskon, että kaikki meistä haluavat turvallisen ja varman tulevaisuuden. Monet eri alojen asiantuntijat tarjoavatkin huiman määrän vaihtoehtoja, miten varautua tuleviin aikoihin ja elämään. Kaikki varmasti olemme yhtä mieltä siitä, että tulevaisuuden sijoituksen tulisi olla varma ja pysyvä ja kestettävä niin pitkään kuin suinkin.

Sijoitukselle on myös tärkeää sen tuotto, se mitä saan tietyn ajan jälkeen sijoituksestani. Tässä tuleekin eri sijoitusten ja asioiden välille suuri ero. On sijoituksia, mitkä tuottavat vain tietyn ajan, mutta on eräs sijoitus, mikä kantaakin toisia pidemmälle ja antaa valtavan tuoton.

Monet käyttävät sijoituksissa erilaisia rahastoja. Niitä voidaan sitoa erilaisiin osakkeisiin, korkoihin jne. Monet luottavat sijoituksissaan kiinteistöihin ja sijoitusasuntoihin, toiset satsaavat kultaan ja toiset tallettavat rahaa pankkiin, ja ajattelevat, että siitä olisi loppuelämän ajaksi turvaa.

Osa on sitä mieltä, että kannattaa sijoittaa terveyteen esim. urheilemalla ja pitämällä kunnosta huolta. Terveyttähän ei voi rahalla ostaa, he perustelevat, ja tämäkin on totta. Osa panostaa ulkonäköönsä ja ajattelee, että on tärkeää näyttää mahdollisimman hyvältä ja mahdollisimman pitkään. Varmasti näissä kaikissa on puolensa ja hyvääkin.

Mutta riittääkö se, jos näyttää hyvältä, omistaa hyvän kunnon ja terveyden? Tai riittääkö, jos jopa edellisten lisäksi olisi paljon rahaakin? Kysymys kuuluukin: mikä olisikaan paras sijoitus elämässä, sellainen, mikä ei tuottaisi pettymystä? Ja on vielä tärkeämpi kysymys: onko juuri minulla siihen varaa ja mahdollisuutta?

Tärkeä asia sijoittamisessa

Yksi tärkeimmistä asioista on se, kuinka pitkään sijoitus tuottaa. Monet katsovat vain vuosia eteenpäin, parhaimmatkin sijoitukset kymmeniä vuosia. Raamattu kuitenkin muistuttaa ja ohjaa meitä katsomaan vielä pidemmälle.

Kun ihminen luotiin, niin sisäämme puhallettiin ikuisuuden henki. Jokaisen ihmisen sisällä oleva henki elää ikuisesti. Tulee aika, että tämä maan päällä eletty elämä tässä ruumissa jää taakse ja kuolemme. Ruumiimme haudataan tai poltetaan. Kuitenkin henki sisällämme elää ikuisesti ja jatkaa matkaa.

Tämä onkin seikka, mikä monelta jää huomioimatta, tai mihin monet eivät usko. Mutta usko tai älä, juuri tämä ikuisuus on elämämme tärkeämpi osuus, sillä se ei lopu koskaan. Juuri siihen ja sinne ikuisuuteen tulisi sijoittaa. Oletko sinä jo tehnyt sijoituksesi tätä asiaa ajatellen?

Mies, joka panosti tulevaisuuteen (Luukas 19)

Raamattu kertoo, että oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin vaatteisiin, ja hän eli joka päivä ilossa ja loisteliaasti. Kuulostaa mukavalta ja hienolta elämältä.

Tämän miehen elämä oli varmaankin onnistunut ja hänellä olivat sijoitukset menneet nappiin ja oli rahaa. Kaikesta päätellen myös hänen terveytensä oli hyvä, koska sanotaan että hän oli täynnä iloa.

Luukas 12 kertoo toisesta miehestä

Raamattu kertoo, että tämän toisen miehen maa kasvoi ja tuotti hyvin. Hän oli kaikesta päätellen menestynyt maanviljelijä. Tämä mies kuitenkin alkoi miettimään tulevaisuutta ja sitä, miten tehdä siitä parempi ja turvallisempi. Hän päätti repiä rakennukset ja viljavarastot maan tasalle ja rakentaa uudet suuremmat varastot.

Hän ajatteli, että sillä tavoin sato olisi turvassa, satoa olisi enemmän ja tulevaisuus tuottoisaa. Hän sanoi itselleen ja kehuskeli näin: ”niihin kokoan kaiken eloni ja hyvyyteni”. Hän sanoi myös: ”sielu, sinulla on paljon hyvää tallessa moneksi vuodeksi, nauti lepoa, syö, juo ja iloitse.” Jälleen kaikesta päätellen asiat olivat hyvin ja ulkoisesti lähes kadehdittava tilanne.

Molemmat miehet unohtivat jotain

Kummankaan sijoitukset ja laskelmat eivät kantaneet ikuisuuteen. He olivat laskelmoineet asiansa vain tämän elämän ajalle.

Jumala sanoikin varastot uudelleen rakentaneelle miehelle: ”Sinä mieletön, tänä yönä sinun sielusi vaaditaan sinulta pois” (Luukas 12). Jumala käyttää todella voimakasta sanaa ja kutsuu miestä mielettömäksi. Ja kyllä hän sitä olikin, sillä hän oli unohtanut, että eräänä päivänä on kuoltava.

Hyvin pian myös rikas mies kuoli ja hänet haudattiin. Mutta vain hänen ruumiinsa haudattiin. Raamattu kertoo, että rikas mies nostikin silmänsä ja katseensa tuonelassa, vaivoissa ollessaan (Luukas 19).

Miksi ihmeessä näin?

Onko rikkaus ja hyvin vietetty elämä syntiä, koska kumpikaan miehistä ei päässyt taivaaseen? Ei ole, ei rikkaus, ei sijoitusasunnot, ei terveydestä ja kunnosta huolehtiminen, ei rahastot, ei kullat eikä hopeat jne. ole syntiä.

Mikä sitten oli syynä? Vastaus on yksinkertainen. He olivat unohtaneet sijoittaa ja panostaa ikuisuuteen? Heidän suunnitelmansa ja sijoituksensa kantoivat vain tämän elämän ajan. Heillä oli ollut ”muka” liian kiire miettiä elämän tärkeintä asiaa! Ethän sinä toimi samoin?

Mitä Raamatun lehdillä sanotaan?

Jeesus sanoo, että joka uskoo Häneen, ei ikinä kuole vaan hänellä on iankaikkinen elämä taivaassa. Jeesus kertoo, että vain Hän on tie taivaaseen. Ei ole mitään toista tietä iankaikkiseen elämään ja taivaan ihanuuteen.

Raamatun mukaan yksikään ihminen ei voi päästää taivaaseen ilman Jeesusta ja henkilökohtaista uskoa häneen. Ihminen niin usein kyllä yrittää kehittää erilaisia järjestelmiä ja omia mielipiteitään ja uskotella, että niiden avulla pääsisi taivaaseen, esim. kastejärjestelmiä, seurakuntajäsenyyksiä, hyvää tekemällä tms.

Mutta Raamatun ilmoituksen mukaan ei ole kiertoteitä. Olemme jokainen saaneet lahjaksi elämän ja tämä elämä on siksi, että etsisimme Jumalaa ja Hänen tahtoaan!

Jumalalla on ratkaisu: Saat pelastuksen lahjaksi, jos uskot

Aikojen alussa ihminen lankesi syntiin ja pahuuteen. Sama meno vain jatkuu ja pahenee ihmisten keskuudessa. Jumala kuitenkin rakastaa jokaista ihmistä ja lähetti sen tähden poikansa Jeesuksen maan päälle.

Jeesus sovitti syntimme ristillä ja kärsi synnistä tulevan rangaistuksen puolestamme. Jeesus kuoli meidän tähtemme, mutta Jumala herätti hänet kolmantena päivänä kuolleista ja Jeesus elää tänäkin päivänä.

Jumala sääti, että jokainen, joka uskoo hänen Poikaansa ja tähän sovitustyöhön sekä tekee parannuksen elämässään synneistä, saa ikuisen elämän taivaassa ja jo tähän elämään voiman, millä vastustaa syntiä ja voittaa kiusaukset.

Tämä tarjous on voimassa kaikille tänäänkin ikään, väriin, sukupuoleen, kansalaisuuteen tms. katsomatta. Olitpa rikas tai köyhä, onnistunut tai epäonnistunut, niin jokainen, joka uskoo Jeesukseen, pelastuu. Mutta muista, Jumala on rakkaus eikä pakota ketään, siksi ihmisellä on vapaa tahto päättää, mihin uskoo.

Ole kuitenkin sinä viisaampi kuin nämä Raamatun esimerkkihenkilöt, sillä heidän kohtalonsa oli ikuinen kadotus. Tämä sijoitus ei edes maksa mitään, eikä ole pienintäkään riskiä, ja kuitenkin antaa valtavan tuoton, IKUISEN ELÄMÄN TAIVAASSA. Ja muista, että usko Jeesukseen on valinta, joka täytyy tehdä eläessään. Siksi sinä juuri elät.

Käytä sinäkin elämäsi oikein ja tee oikeat sijoitukset, jotka kantavat iäisyyteen asti.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.