Jumala tekee uutta

Jumala tekee uutta

”Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin minä teen tien korpeen, virrat erämaahan” (Jes. 43:19).
Ihmiset antavat usein Uutena Vuotena lupauksia paremmasta elämästä. Niissä luvataan, että nyt elämä muuttuu tavalla tai toisella. Nyt aloitan laihdutuskuurin tai nyt alan huolehtimaan fyysisestä kunnostani.

Kuinka usein nämä ihmisen lupaukset jäävät vain puheen tasolle. Jonkun ”muutos” kestää ehkä viikon, toisen vain muutaman päivän. Välillä uskova saattaa luvata jopa, että nyt aloitan lukemaan säännöllisesti Raamattua tai rukoilemaan tai käymään kokouksissa. Tosiasia on se, että jos Jumala ei ole näissä lupauksissa mukana, ne eivät tule kestämään.

Kuinka toisenlainen onkaan Jumalan antama lupaus. On laskettu, että raamatussa on 8.810 lupausta, joista lähes 7.500 on Jumalan suoraan ihmiselle antamaa lupausta. Jokainen Jumalan antama lupaus on 100 % luotettava. Jumala ei voi valehdella. Niiden varaan on turvallista pienen ihmisen asettautua. Ne tulevat kestämään. Ne eivät horju pahimmissakaan elämän myrskyissä. Eräs Jumalan periaate ja lupaus on se, että Hän on halukas aina luomaan uutta. Hän ei korjaa eikä paikkaile vanhaa. Lukemamme lupaus on erityisesti annettu sinulle, jonka tie on ummessa. Koet olevasi erämaassa. Hän on luvannut tehdä tien elämäsi korpeen, virrat erämaahasi. Uskotko tähän lupaukseen?

Roomalaiskirjeessä (8:32) tuodaan esille totuus, jonka mukaan Jumala, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, tahtoo lahjoittaa meille kaiken muunkin Jeesuksen kanssa. Uskovan on helpompi uskoa ensimmäiseen tosiasiaan kuin jälkimmäiseen. Me uskomme olevamme kylläkin pelastettuja, mutta usko ei riitäkään siihen, että Hän luo uutta, tekee tien korpeen, virrat erämaahan. Älköön olko enää näin. Kiitos olkoon Jumalan, että saat uskoa jokaiseen Jumalan antamaan lupaukseen.

Saakoon tämän vuoden teema olla siinä, että me oikeasti uskomme Jumalan luovan uutta. Saamme omassa henkilökohtaisessa elämässämme ja seurakuntammekin haasteissa luottaa varmasti siihen, että Hän vieläkin avaa uusia ovia ja tekee monista meille mahdottomista tilanteista mahdollisia.

Sinulla ei ole ainoastaan lupa, vaan sinä saat rukouksessa vedota tähänkin lupaukseen. Sinun tai seurakuntasi korpi- tai erämaavaellus ei ole koskaan ongelma Jumalalle. Hän on voimallinen ja halukas luomaan tänäkin vuonna uutta!

Lukijaani siunaten

Vesa-Pekka Lanne
Lohja

Comments are closed.