Raamatun ennustukset toteutuvat

Raamatun ennustukset toteutuvat

Jumalan sana tänä päivänä yritetään tehdä tyhjäksi kaikella tavalla. Siitä on väännöksiä ja käännöksiä. Siitä puhutaan valikoiden vain joku määrätty kohta, joka tukee omaa opinsuuntaa. Sielunvihollinen ei halua, että Jumalan sana otettaisiin todesta.

Mieleeni tuli laulu, jossa sanotaan, että Jumalan sana on luja ja varma, Jumalan sana on luotettava. Ja sen kertosäkeistössä sanotaan, että Jumalan sana, totta se on. Kun se on väärentämätöntä Jumalan sanaa, se on totta.

Jumala kanssamme

Jo ensimmäisessä Mooseksen kirjassa meille puhutaan siitä, että Jeesus tulee maailmaan. Kun Aatami ja Eeva olivat langenneet syntiin, Jumala antoi käärmeelle kovat nootit heidän langettamisestaan. Jumala sanoi käärmeelle: ”Minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän” (1.Moos.3:15). Tässä pitäisi olla: Hän on polkeva rikki sinun pääsi.

Me tiedämme, että Jeesus ristiinnaulittiin. Jalkaan tuleva naula lävistettiin jalkapöydästä ja tuli kantapäästä ulos. Jo kun syntiinlankeemus tuli, ennustettiin, että Jumala oli jo valmistanut siitä pääsyn. Tässä Hän antoi siitä viitteitä, että Jeesus on tuleva maailmaan. Jesajan kirjassa 7. luvussa jakeessa 14 sanotaan: ”Sentähden Herra itse antaa teille merkin: katso neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel”. Tämäkin toteutui. Maria oli neitsyt ja tuli raskaaksi ja Jeesus syntyi. Immanuel tarkoittaa Jumala kanssamme. Tämä siis kerrottiin jo monta sataa vuotta ennen Jeesuksen syntymää ja se toteutui.

Psalmissa 22 ja Jesajan 53. luvussa kerrotaan Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta tarkalleen, mitä hänelle tapahtuu jo satoja vuosia ennen kuin Jeesus syntyi. Siellä kerrotaan jopa se, että hänen vaatteistaan heitetään arpaa. Sekin on toteutunut. Uusi testamentti kertoo nämä tapahtumat. Myös se, että Jeesus nousi ylös kuolleista, eikä hän jäänyt hautaan. Myös sekulaarit historioitsijat ovat maininneet, että Jeesus oli historiallinen henkilö ja että hän nousi ylös haudasta.

Jeesus tulee pian takaisin

Kuten nämä, mistä lyhyesti tässä kirjoitin eli Jeesuksen syntymä, hänen kuolemansa ja ristiinnaulitsemisensa tapahtuivat, tulee hän myös takaisin. Se ei ole vielä toteutunut, mutta niin kuin Jumalan sana sanoo, se toteutuu.

Danielin kirjassa 12. luvussa jakeessa 4 sanotaan, että ymmärrys lisääntyy. Esimerkiksi Daniel ja Johannes puhuvat lopunaikojen tapahtumista, mutta he eivät ymmärtäneet niitä, koska ne olivat sellaisia asioita, joita vain tänä päivänä voidaan ymmärtää. Nykyään, kun katselemme ja kuuntelemme uutisia, ei voi olla näkemättä, että Jumalan sana toteutuu meidän silmiemme edessä. Jeesus tulee pian.

Entä sitten? Oletko valmis? Oletko sinä valmis, kun Jeesus tulee? Myös uskovaiset tarvitsevat herätystä. Ja sinäkin, joka et ole uskossa, etkä tunne Jeesusta, myös sinulle kuuluu kaikki tämä: Jeesus on tullut, hän on kuollut ristillä sinun syntiesi tähden antaakseen sinulle iankaikkisen elämän ja vapauttaaksensa sinut syntiesi taakoista puhdistaen sinut verellänsä, jotta sinä saisit iankaikkisen elämän.

Raamattu kertoo, että on kadotus ja taivas. Ei ole välimuotoa. Vaikka on olemassa eräs uskonsuunta, jossa väitetään, ettei kadotusta ole, niin se ei ole Raamatusta.

Maa täynnä väkivaltaa

Jeesus puhuu itse omasta tulemuksestaan Matteuksen evankeliumissa luvussa 24. Siinä Hän kertoo, millaisten tapahtumien keskellä elämme Hänen tulemuksensa päivinä. Paavali kertoo 2. Tessalonikalaiskirjeessä 2. luvussa antikristuksesta. Mehän emme odota antikristusta vaan Jeesusta Kristusta, Jumalan poikaa.

Jokin aika sitten luin erään valtionpäämiehen sanovan, että ”me tarvitsemme vahvaa johtajaa, muuten tämä koko homma tässä maailmassa ei pysy kasassa.” Antikristus on tulossa. Mutta me odotamme Kristusta.

Luukaksen evankeliumissa 17. luvussa kerrotaan, minkälainen aika on silloin, kun Jeesus tulee. Siellä sanotaan, että on, niin kuin oli Nooan päivinä ja Lootin päivinä. Mitä Nooan päivistä sanotaan, minkä tähden Jumala hukutti silloin maan? Siellä sanotaan, että maa tuli täyteen väkivaltaa. Onko tuttua tänä päivänä?

Kun Jumala hukutti tämän maapallon ja kaikki elämä maapallolla kuoli, paitsi Nooa ja hänen perheensä sekä valikoidut eläimet, hän asetti sateenkaaren merkiksi siitä, ettei hän ikinä enää hukuta vedellä maata. Valitettavasti tämä sateenkaari on nykyään häväisty täysin, tiedät varmaan, mitä tarkoitan.

Pedon merkki

Tänä päivänä puhutaan pedon kuvasta ja pedon merkistä. Jos luet ja kuuntelet uutisia tai luet netistä, sieltä löytyy todella paljon sirusta, joka laitetaan ihon alle oikeaan käteen tai otsaan. Käteinen raha on poistumassa hurjaa vauhtia. Raamatussa sanotaan, että jollei ole sitä sirua, pedon merkkiä, ei voi ostaa eikä myydä. Olemme menossa sitä aikaa kohti. Mutta meidän uskovien ei tule ottaa sitä (Ilm. 14:9-11).

Silloin, kun tämä on Raamattuun kirjoitettu noin 2000 vuotta sitten Johanneksen saadessa tämän ilmestyksessä, ei ymmärretty, mitä tämä tarkoittaa. Silloin jo Jumalan Henki vaikutti Johanneksessa tämän asian. Jumalan sana on totta.

Raamatussa puhutaan kahdesta todistajasta (Ilm. 11:3-12, RK), jotka lopun aikana todistavat ja puhuvat sielunvihollista ja syntiä vastaan. Kerrotaan, että kaikki maailma näkee heidät ja heidän kuolemansa, kun heidät tapetaan, mutta he nousevat ylös ja heräävät eloon kolmen päivän kuluttua.
Kun tämä on ennustettu noin 2000 vuotta sitten, ei voitu ymmärtää, mitä tämä tarkoittaa. Nykyään meillä kaikilla on kännykät, on satelliittitelevisiot, on netti. Kun laitat kuvan YouTubeen, samalla hetkellä se on kaikilla, jotka vain tietävät sitä katsoa. Nyt tämä on mahdollista.

Tämä kertoo sen, että Jumalan sana on totta ja Jumalan sana pitää paikkansa ja Jumalan sana tulee toteutumaan. Tulee ikäviä asioita ihmisten kannalta, mutta meidän ei tarvitse pelätä, jos me olemme Jeesuksessa.

Oletko valmis?

Se, mitä me voimme tehdä tänä päivänä, on miettiä omaa tilannettamme. Olenko minä valmis? Olenko minä uskovaisena ja sinä uskovaisena sellaisessa tilassa, että emme kiinnitä sydäntämme tähän maailmaan? Että me emme kiinnittäisi ajatuksiamme ja aikaamme ja varojamme kaikenlaiseen toisarvoiseen, kuten ylenpalttiseen sisustukseen, muodinmukaisiin vaatteisiin, auton vaihtoon yms.

En tarkoita, että meidän tarvitsisi mennä johonkin luolaan ja elää siellä askeettisesti, vaan ettemme olisi niin kiinni näissä ajallisissa asioissa ja että miettisimme, onko meidän sydämemme valmis. Ykkösasiana tulisi olla se, että eläisimme parannuksessa ja pitäisimme ns. tilivälit lyhyinä eli valvoisimme oman sydämemme tilaa. Meidän tulee olla täällä valmiita ja ajatella sydämissämme, että tule Herra Jeesus! Ja silti elää tätä elämää niin kauan, kunnes se tapahtuu.

Ja sinä, joka et tunne Jeesusta, sinulle toivon, että sinä saisit sen saman rauhan, joka Jumalan omilla on tässä asiassa. Että sinua ei pelottaisi tulevaisuus. Sinua on saattanut pelottaa lukiessasi uutisia, siitä, mihin tämä maailma on menossa varsinkin, jos olet herkkä ihminen.

Anna elämäsi Jeesukselle! Tunnusta hänelle syntisi. Anna hänen johdattaa ja pitää sinusta huolta. Silloin saat kokea, että Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, täyttää sinun sydämesi. Se ei tarkoita sitä, että pelastut kaikelta harmilta ja että kaikki asiat sujuvat kuin vettä vain, mutta sinulla on se turvallisuus ja rauha.

Sanotaan, että toivo on kuin sielun ankkuri. Kun tulemme uskoon, meidän sielumme ankkuri on kiinnitetty taivaaseen. Pidetään siitä kiinni, niin me olemme sinne menossa.

Eija Lehikoinen
Lohja

Comments are closed.