Miksi hyvät kuolevat nuorena?

Miksi hyvät kuolevat nuorena?

Tämä kysymys esitetään usein silloin, kun joku nuori kuolee jonkun onnettomuuden tai sairauden uhrina. Jokainen elinpäivä on Jumalan lahjaa meille, vaikka emme ajattelisikaan tätä usein. Niin syntymä kuin kuolemakin on hänen hallintavallassaan.

Elämämme pituus on määrätty päivälleen. Kaikki me lähdemme kerran, se on varmaa, niin hyvät kuin pahatkin. Raamattu sanoo, että ”Kaikkea voi sattua kaikille. Sama kohtalo on vanhurskaalla ja jumalattomalla, hyvällä, puhtaalla ja saastaisella, uhraajalla ja uhraamattomalla; hyvän käy niin kuin syntisenkin, vannojan niin kuin valaa pelkäävänkin.

Elintavoillamme voimme tosin nopeuttaa lähtöämme, sillä Raamattu sanoo: ”Älä ole kovin jumalaton, äläkä ole tyhmä: miksi kuolisit ennen aikaasi?” Näistä ihmisten tyhmyyksistä ja jumalattomuudesta saamme lukea lähes päivittäin lehdistä ja näiden tekojen järkyttävästä lopusta.

Kun lähtöhetki koittaa, niin siitä ei pysty pelastamaan parhaatkaan lääkärit tai kirurgit. Raamattu sanoo: ”Ei hallitse kukaan kuolinpäivää.” Siksi Jeesus kehotti laskemaan perustuksen, joka kestää ajassa ja ikuisuudessa, ja jonka päällä uskaltaa elää ja kuolla. Tämä perustus on Jeesus Kristus.

Lainauksia Harri Lampisen kirjasta: ”Mikä oikeesti on totta?” s. 90 – 91 ja 92 – 93

Comments are closed.