Pitäkäämme kiinni uskonperusteista

Pitäkäämme kiinni uskonperusteista

Haluaisin herätellä itse kutakin, seurakuntiemme pastoreita, paimenia, vanhemmistoveljiä ja vastuunkantajia pitämään kiinni yksinkertaisesta jakeesta Mark. 16:16: ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

Kaste

Monet meistä olemme tulleet kymmeniä vuosia sitten uskoon ja saaneet käydä uskovien vesikasteella. Miksi emme soisi tätä samaa nyttemmin uskoon tulleille sisarille ja veljille. Eihän voi ajatella, että joku pahoittaa mielensä, jos puhumme uskovien kasteesta tai ehkä saamme enemmän kansansuosiota, kun jätämme kasteasian sivuun.

Sanoohan Raamattu Apt. 10:47-48: ”Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?” Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Kasteessa saamme pukea päällemme Kristuksen ja kaste on myös hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta. 1.Piet 3:21: ”Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena – joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta – Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta.

Risti

Toinen asia, mistä haluaisin herätellä uskovia, on risti, sillä ristiä vastaan hyökätään kahdelta suunnalta. Siis maallistuneissa seurakunnissa halutaan risti poistaa kirkkorakennuksista, mutta ihme kyllä lakiuskontoseurakunnissakin, siis niissä, joissa lakiuskonto on peräisin Etelä-Amerikasta, ristit myös poistetaan. 1.Kor 1:18: ”Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Sanoohan Paavalikin, että en tahdo enää tuntea ketään muuta kuin Jeesuksen Kristuksen ja hänetkin ristiinnaulittuna. Miksi siis halutaan rististä luopua – ollaan joko niin maailmassa kiinni, ettei haluta kantaa ristin häpeää tai sitten ollaan niin omavanhurskaita, ettei enää tarvita ristin veren voimaa päivittäin ja hetkittäin.

Älkäämme olko välinpitämättömiä ajatellen, ettei asialla ole niin väliä. Sillä on paljonkin väliä, koska vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan. Tämä hapatus leviää kulovalkean tavoin, sillä jo Venäjän Karjalan rukoushuoneista on ristit revitty seinistä irti. Älkäämme nukkuko, olkaamme raittiit ja valvokaamme, sillä tämä aika on pahan vallassa ja mikäli mahdollista vihollinen tahtoo eksyttää valitutkin.
Jumalan siunaamaa syksyn jatkoa kaikille!

Terveisin Helsingin Baptistilähetyksen pastori

Kari Koskinen
Helsinki

Comments are closed.