Päämääränä taivas

Päämääränä taivas

Kun elämme uskon elämäämme tai olemme mukana seurakunnan toiminnassa, tahtoo itse uskon päämäärä kadota näköpiiristämme johonkin kauas horisontin taakse. Kuitenkin Jumala lähetti Poikansa, että meillä olisi iankaikkinen elämä. Jeesus lohdutti opetuslapsiansa sillä, että hän tulee hakemaan meidät luoksensa sinne, missä hänkin on. Jeesus istuu taivaassa Isän oikealla puolella. Siispä hän hakee meidät taivaaseen. On vain jotenkin luonnollisempaa elää vain tämän hetken virrassa ajatellen juuri nyt tai aivan lähitulevaisuudessa käsillä olevia asioita.

Jeesus käski meitä odottamaan häntä. Emme tokikaan odota passiivisesti mitään tekemättä, päinvastoin. Siltikin kaiken toiminnan keskellä tulee pitää päämäärä kirkkaana mielessä. Tunnettu evankelista-profeetta Hilja Aaltonen sanoi kerran tähän tapaan: ”Meidän uskovien tulee katsella taivasta”. Maailma on niin ahdistava paikka, että pitääksemme lippua korkealla, on meidän katseltava sitä, mikä kohottaa mielemme.

Muistan saamelaissaarnaaja Joonas Kelottijärven kertoneen eräästä erityisestä tapahtumasta elämässään. Hän suunnitteli tulevan kokouksen saarnaa ja päätti ”höyhentää” seurakuntaa sen laiminlyönneistä. Pyhä Henki sanoi kuitenkin: ”Joonas, saarnaa taivaasta”. Tähän Joonas intti vastaan, ettei aio puhua taivaasta, koska ei ole ”taivastuulella”. Lopulta hän kuitenkin myöntyi ja saarnasi taivaasta. Tuossa kokouksessa useampia tuli uskoon, mikä Lapin harvaan asutuilla seuduilla oli jokseenkin harvinaista.

Kun diakoni Stefanus oli elämänsä vaikeimmassa hetkessä juuri ennen kuin häntä alettiin kivittää kuoliaaksi, hän katseli taivasta. Pyhässä Hengessä hän näki Jeesuksen seisovan Isän oikealla puolella. Meidän tulee odottaa Jeesusta, mutta hänkin odotti Stefanusta. Herra odottaa meitä luoksensa.

Pauli Rahkonen

Comments are closed.