Pelastaako seurakuntaan kuuluminen? Mikä seurakunta pelastaa?

Pelastaako seurakuntaan kuuluminen? Mikä seurakunta pelastaa?

Seurakunta ja pelastus eivät suorananisesti liity toisiinsa millään tavoin. Seurakunta on paikka, missä saamme Raamatun opetusta ja voimme kokea uskovien yhteyttä jne.
Kuitenkaan mihinkään seurakuntaan liittymällä ei kukaan pelastu. Joillakin on tästä virheellisiä käsityksiä, että esim. jos kuuluu evankelisluterilaiseen seurakuntaan, olisi pelastettujen joukossa tai kristitty. Eivät myöskään vapaiden suuntien seurakuntaan liittymiset pelasta, eikä lestadiolaisuus eivätkä jehovan todistajat.
Minkään seurakunnan jäsenyys ei tuo pelastusta. Seurakunta on tärkeä paikka ja siihen on kätketty paljon asioita, joista saamme elämäämme siunausta ja varjelusta, mutta pelastukseen se ei vaikuta.

Mikä sitten pelastaa?

Vain uskomalla Jeesukseen ja Golgatan sovitustyöhön ja tunnustamalla uskon suullaan ihmisten edessä ja tietenkin pitämällä Jeesuksesta kiinni elämän loppuun asti olet pelastettujen joukossa (ja on muistettava, että seurakunta on oleellinen asia toki siihen, että säilytämme uskon Jeesukseen).
Kun olet tehnyt uskon ratkaisun, etsi kuitenkin elämääsi seurakunta, jossa julistetaan Jumalan muuttumatonta sanaa: Raamattua. Seurakuntayhteys auttaa uskossa kasvamisessa.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.