Miksi Uskovan elämä on täynnä kieltoja sääntöjä, kuten älä valehtele, älä juo jne.? Eikö elämä ole hankalaa ja tylsää?

Miksi Uskovan elämä on täynnä kieltoja sääntöjä, kuten älä valehtele, älä juo jne.? Eikö elämä ole hankalaa ja tylsää?

Sanoisin ennemminkin, että Raamatussa olevat tekstit ovat varjelevia ohjeita. Raamattu ei suoranaisesti kiellä asioita, vaan jokainen ihminen saa päättää itse mitä tekee ja mitä ei. Raamattu kuitenkin antaa ohjeita hyvään elämään.

Otetaan pari esimerkkiä: Älä Varasta – Ajatellaanpa, miltä tuntuu siitä ihmisestä, jolta varastetaan? Tai ei saa valehdella – Tuntuisiko sinusta kivalta, jos valehdeltaisiin? Kuten huomaamme, säännöiltä tuntuvat ohjeet ovatkin meidän parhaaksemme.

Entä alkoholi, kieltääkö Raamattu oluen juomisen?

No, ei se kiellä oluen juomista, mutta humaltumisen kyllä. Miksi? Siksi koska humaltuessaan ihminen muuttuu ja tekee asioita, mitä ei selvinpäin tekisi, ja puhuu asioita, mitä ei selvinpäin puhuisi.
Raamattu myös varoittaa juomisesta siksi, että juomisesta voi tulla riippuvaiseksi ja se voi alkaa hallita elämää, esimerkkinä juomari, joka juo joka päivä tai ei pysty olemaan ilman humalatilaa. Raamatun mukaan tällainen ihminen ei pääsee taivaaseen. Ja kuitenkin Herra tahtoo pelastaa jokaisen.
Raamattu on kuin ohjekirja onnelliseen elämään, ei suinkaan sääntökirja.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.