Misioneros raamattukoulu

Misioneros raamattukoulu

Jo kolmas Misioneros raamattukoulu alkoi maaliskuussa Espanjassa. Koulun periaatteena on hieman vaihdella kurssipaikkaa joka vuosi ja siitä syystä koulu järjestettiin Pilar de la Horadada -nimisessä kaupungissa, Valencian läänissä tänä vuonna.
Misionerokseen osallistui tänä vuonna kahdeksan oppilasta, joista yksi otti myös vastuun keittiöstä. Vetäjät ja opettajat mukaan laskettuina noin 10 hengen ryhmä oli liikkeellä päivittäin.
Pilar de la Horadada on hieman yli 20 000 asukkaan kaupunki, jossa on n. 20 vuotta ollut evankelinen seurakunta. Seurakunta on perustettu Olavi ja Marketta Eskolan toimesta, ja tätä nykyäkin Eskoloiden tytär Outi miehensä Timon kanssa ovat mukana lähetystyössä Pilarissa kantamassa vastuuta lapsi- ja nuoristyöstä.

Raamattukoulun ahkeraa arkea

Koululaiset osallistuvat joka viikko kaikella tavalla Pilarin seurakunnan toimintaan. Tiistaisin on rukouskokous, torstaisin on raamattutunti, lauantaisin mennään yhdessä kadulle evankelioimaan ja laulamaan sekä samana iltana nuorteniltaan. Sunnuntaisin on vielä seurakunnan päätilaisuus.
Tehtävää ja puuhaa kyllä riittää. Toki on huomioitava, että kaikki oppilaat eivät välttämättä osallistu kaikkiin toimintoihin viikon aikana.

Saatat ajatella, että onpas tulkilla kova homma tulkata monena päivänä kaikki asiat espanjasta suomeksi. Koska olemme niin paljon espanjankielen kanssa tekemisissä, niin opetamme joka perjantai neljä tuntia espanjaa koululaisille.
Toimimme näin siksi, että jokainen koululainen ymmärtäisi, miten tärkeää on kielen opetteleminen sekä näkisivät, miten haasteellista on tehdä evankeliumintyötä ilman kielitaitoa. Monet myös oppivat mukavasti espanjankielen saloja kolmen kuukauden aikana.

Espanjassa vasta vähän aikaa vapaus evankeliumintyössä

Eräs Misioneros raamattukoulun tavoitteita on olla mukana evankeliumin julistuksessa sellaisissa kohteissa, joissa ei ole minkäänlaista evankelioimistyötä vielä aloitettu. Tässä on yksi syy miksi järjestämme raamattukoulun Espanjassa emmekä Suomessa, jossa pienimmissäkin kyläpahasissa on jo jonkinlainen vapaiden suuntien seurakunta.

Espanjassa asia ei ole näin. Espanjassa on saatu vapaasti tehdä evankeliumintyötä vapaiden suuntien kristittyjen taholta vasta vuodesta 1975, kun diktaattori Francisco Franco kuoli. Espanjan vapaan kristillisyyden historia on siis verraten lyhyt sekä sitäkin haastavampi.
Espanja ei ole koskaan kansallisella tasolla kokenut hengellistä herätystä vaan uudestisyntyneiden kristittyjen osuus väestöstä on arvioidusti noin yhden prosentin luokkaa, ja niistäkin suuri osa on maahan muuttaneiden latinojen ansiota.

On mahtava nähdä, miten suomalainen nuori viedään evankelioimattoman kansan keskuuteen ja he saavat pitää siellä Kristuksen sanomaa esillä heille. Pääsimme tätä osaa toteuttamaan erityisesti, kun menimme muutamaan otteeseen Pilarin viereiseen kylään San Migueliin evankelioimaan.

Koulussa on useita kiinnostavia aiheita, joista eri opettajat tuovat opetusta kolmen kuukauden kuluessa. Opettajina ovat olleet Manuel ja Tapani Rautalahti, Heikki Järvi, Jari Korhonen, Joel Viljanen, Mikke Tiainen, Outi ja Timo Eriksson, Teppo Lehtomäki, Pauli Rahkonen sekä useita paikallisia espanjalaisia saarnaajia tulkin välityksellä.
Kiitän rukouksistasi Misioneroksen puolesta ja kiitämme Herraa kaikesta hänen runsaasta huolenpidostaan!

Mikke Tiainen
Karkkila

Comments are closed.