Luottamus Herraan

Luottamus Herraan

Mitä on tuo luottamus, mikä sinulla on?” (Jes. 36:4). Näin kysyttiin Jerusalemin edustalla Assurin kuninkaan puolesta kuningas Hiskialta sen jälkeen, kun Assurin kuningas oli jo valloittanut kaikki Juudan varustetut kaupungit. Itse asiassa Assurin kuninkaan edustaja Rabsake tiesi varsin hyvin, mihin Hiskia luottaa.
Jakeessa 15 hän sanoo: ”Älköön Hiskia saako teitä luottamaan Herraan, kun hän sanoo: ’Herra on varmasti pelastava meidät; ei tätä kaupunkia anneta Assurin kuninkaan käsiin.’” Inhimillisesti katsoen tilanne oli toivoton.
Hiskialla ei ollut mitään mahdollisuutta kestää assurilaisten hyökkäyksen edessä. Jerusalemin kohtalo oli sinetöity.

Hiskian luottamus ei ollut tästä maailmasta. Hän ei luottanut omaan tai edes sotajoukkojensa voimaan. Hän luotti Herraan! Hiskia rukoili: ”Se on totta, Herra, että Assurin kuninkaat ovat hävittäneet kaikki maat ja omankin maansa. Mutta pelasta nyt meidät, Herra, meidän Jumalamme, hänen käsistänsä, että kaikki maan valtakunnat tulisivat tietämään, että sinä, Herra olet ainoa” (Jes. 37:18,20).
Jumala kuuli Hiskian rukouksen ihmeellisellä tavalla ja varjeli Jerusalemin. ”Niin Herran enkeli lähti ja löi Assurin leirissä sata kahdeksankymmentä viisi tuhatta miestä, ja kun mentiin aamulla varhain, niin katso, he olivat kaikki kuolleina ruumiina” (Jes. 37:36).

Mikä on sinun luottamuksesi? On totta, että sinullakin on omat ”assurilaisesi”, jotka ahdistavat ja masentavat sinua. Emme kukaan välty koetuksilta ja ahdistuksilta tässä ajassa. Jo pelkästään ajan henki ja ilmapiiri on hyvin painostava. Asiaa ei yhtään helpota monet viestit sodista esim. Syyrian tilanne.
Kaiken keskellä voit kuitenkin rukoilla kuin Hiskia: ”Mutta pelasta nyt meidät, Herra!” Saakoon Hiskian esimerkki sinut kaikessa luottamaan Herraan!
On varmaa, että ennemmin tai myöhemmin me petymme ihmisiin ja jopa itseemme. Ainoa, johon emme koskaan pety on Jeesus! Sen tähden saamme luottaa Häneen ja Hänen sanansa lupauksiin enemmän kuin koskaan ennen.

Vesa-Pekka Lanne
Lohja

Comments are closed.