Jumala kutsui rakentajaksi

Jumala kutsui rakentajaksi

Synnyin Helsingissä ja kasvoin varhaislapsuuden Lohjan Kirkniemessä. Vartuin hyvässä kodissa, missä kuitenkaan ei Jumalaa tunnettu, ei edes muotokristillisellä tavalla. Isäni mummo tosin oli Suomen ensimmäisiä helluntaiuskovia. Minulle kerrottiin, että hän rukoili puolestani, kun olin vielä pieni. Sitten hän jo menikin taivaaseen. Emme ehtineet koskaan tapaamaan.

Lapsuus oli onnellinen, mutta teinivuodet toivat mukanaan paljon ongelmia. Olimme tuolloin muuttaneet Lahteen. Soittelin rockia bändissä, koulu meni tosi huonosti ja opettelin alkoholin käyttöä. Ryhdistäydyin joksikin aikaa ja kirjoitin hyvin paperein ylioppilaaksi. Sainpa jopa stipendin.

Käännekohta

Muutin Turkuun opiskelemaan Turun Kauppakorkeakouluun. Siellä minusta tuli ns. rappio-opiskelija. Hankin leipäni disc-jockeyna KY:n diskossa ja vietin alkoholinhuuruista elämää jonkinlaisena puolihippinä. Eräs ryyppykavereistani oli joron jäljillä oleva entinen uskovainen. Hänen kanssaan puhuimme joskus uskon asioista. Noina aikoina Jumala alkoi kutsua minua.

Muistan, kuinka olin tekemässä ns. psykedeelistä runoa ja etsin inspiraatiota. Mieleeni nousi, että koulussa käsiteltiin uskonnontunneilla Ilmestyskirjaa. Ajattelin, että sen vaikeaselkoisesta ja minun ymmärrykselleni sekavasta kirjasta löytyisi runoon rakennusaineita. Löysin kertomuksen neljästä hevosesta ja tekstiä vahvasti muokkaillen tein runon.

Silloin joku ikään kuin tarttui käteeni ja pani minut avaamaan Ilmestyskirjan viimeisen sivun, missä luin tekstin: ”… ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin”. Tiesin muutelleeni kirjan tekstiä. Otin asian vakavasti ja revin runoni. Uskon, että tuo Jumalan pelkoa osoittanut tekoni oli käännekohta elämässäni.

Koko sisin muuttui

Ehkä vuosi tuosta menin eräänä päivänä edellä mainitun kaverini kämpille. Hän avasi oven ja näin, että hänessä oli tapahtunut suuri muutos. Kasvot loistaen hän puhui minulle Jeesuksesta. Hän oli päässyt uudistumaan uskossaan. Siellä Jeesus alkoi puhua sydämelleni ja kutsui seuraamaan itseään.

Torjuin kutsun ajatellen, että tuo ei nyt voi koskea minua, koska en alkuunkaan pysty elämään Jumalan tahdon mukaista elämää. Tiesin, etten ole taivaskelpoinen.

Jeesus sanoi minulle, että saan antaa itseni hänelle sellaisena kuin olen, ja hän muuttaa elämäni ja antaa synnit anteeksi. Siinä annoin itseni Jeesukselle ja koin voimallisesti syntien anteeksisaamisen ja uudestisyntymisen. Jumala muutti koko sisimpäni.

Heti toisena päivänä tuosta, näin ilmestyksessä itseni saarnaamassa evankeliumia. Minut kutsuttiin Jumalan valtakunnan rakentajaksi.

Kokoaikainen kutsumustyö

Kahdeksan vuoden uskossa kasvamisvaiheen jälkeen alkoi tässä suhteessa tapahtua. Olin muuttanut Turusta Tampereelle ekonomin hommiin. Saarnaaja Niilo Mäenpää oli profetoinut, että tuon lyhyen vaiheen jälkeen pääsen kokoaikaiseen kutsumukseni työhön ja erityisesti minut johdettaisiin Keski-Suomeen Herran työhön.

Kaikki tämä toteutui. Aloitin saarnavirkani Tampereen baptistiseurakunnassa, mistä pian siirryin Keski-Suomeen. Sain olla mukana herätyksessä, jonka seurauksena syntyi Petäjäveden baptistiseurakunta. Siellä ollessani evankelista Hilja Aaltonen profetoi, että sieltä siirryn seuraavalle paikkakunnalle Suomessa. Sielläkin puhaltaisivat Hengen tuulet. Sieltä Jumala lennättäisi minut pois.

Niinpä elämääni tulikin siirto Laukaaseen, mistä Jumala parin vuoden hyvän työjakson jälkeen kirjaimellisesti lentokoneen siivin lennätti minut ja perheeni Israeliin Jerusalemiin.

Palasimme joittenkin vuosien jälkeen Suomeen lasten koulunkäynnin tähden ja lopulta päädyimme Lahteen. Työn tuloksena sinne syntyi seurakunta. Lahdesta käsin olin käynnistämässä myös Helsingin ja Jyväskylän baptistilähetysseurakuntia.
Profetioilla on ollut suuri merkitys Jumalan johdatuksissa. Jumala puhuu vieläkin meidän ajassamme profetioiden kautta. Lopuksi kerron pari tapausta.

Lähetystyössä Arkangelin alueella

Lahden seurakunta oli mukana lähetyssaarnaaja Petri Nurmisen työssä Venäjän Karjalassa Vieljärven kylässä. Kävin siellä välillä tuuraamassa Petriä. Vuosituhannen vaihteen tienoilla ollessani siellä rukouksissa, Herra sanoi selvästi: ”Aikasi Karjalassa on päättynyt. Minä lähetän sinut kauemmaksi itään, missä kukaan ei ennen sinua ole julistanut evankeliumia”.

Tulin takaisin ja pidimme Porissa kokouksia yhdessä edesmenneen saamelaissaarnaajan Joonas Kelottijärven kanssa. Kävimme rukouksiin ja Joonas profetoi: ”Herra lähettää sinut kauemmas itään, missä kukaan ei ole julistanut evankeliumia”.

Monien ihmeellisten vaiheitten kautta aloimme erään venäläisen veljen kanssa työn Arkangelin alueella Kenozeron piirissä, missä todellakaan ei kukaan ollut ennen julistanut evankeliumia. Ihmisiä tuli uskoon ja Potšan kylään syntyi pieni seurakunta, jonka keskuudesta on jo muutamia siirtynyt perille Herran luo. Sitä lähin vapaakristillinen seurakunta sijaitsee noin 180 kilometrin päässä!

Jerusalemissa

Vuonna 2004 koin, että minun täytyy jättää Lahti. Minua oli kutsuttu Karkkilaan työntekijäksi ja ilmoitin siitä Lahden vanhemmistolle. Silloin eräs veljistä, Kari Piippo, profetoi. ”Sinä et mene Karkkilaan, vaan sinut lähetetään jälleen Jerusalemiin”. Jonkun viikon päästä Mirja ja Halvor Ronning kutsuivat minut ja vaimoni Raamatunkääntäjien Kodin isäntäpariksi Jerusalemin kupeeseen.

Kun pidimme lähtöjuhlaa Lahdessa, profetoi Piippo uudelleen, etten tule toimimaan vain Raamattukodilla, vaan minusta tulee messiaanisen seurakunnan nuorisotyöntekijä. Se tuntui 57-vuotiaasta ei-juutalaisesta miehestä mahdottomalta. Kuitenkin minua pyydettiin ensin jerusalemilaisen seurakunnan nuorten bändiin kitaristiksi (seuraavaksi vanhin oli 17-vuotias) ja sitten nuorten opetuksesta vastaavaksi työntekijäksi.
Sieltä palasimme jälleen Lahteen ja sittemmin Turkuun. Kummassakin paikassa olemme saaneet kokea Jumalan siunausta työssämme.

Elämässä suurinta on ollut toteuttaa Jumalan kutsua ja olla rakentamassa Jumalan valtakuntaa hänen johdatuksessaan. Jos et vielä ole uskossa, niin hyppää ihmeelliseen seikkailuun ja anna itsesi Jeesukselle. Hän on luvannut sisäisesti yltäkylläisen elämän tässä ajassa ja iankaikkisen elämän ajanrajan tuolla puolen.

Pauli Rahkonen
Lahti/Turku

Comments are closed.