Viimeinen sekunti

Viimeinen sekunti

Sinäkin tulet kerran elämään sen. Sinun viimeinen sekuntisi odottaa omaa vuoroaan. Joskus Raamatussa Jumala antoi lisäaikaa, esim. aurinkokellon varjo siirtyi tunnin taaksepäin. Mutta lisäaikakin päättyy kerran.

Viimeistä sekuntiaan eläessään moni on ollut työmatkalla, toiset työmaalla, joku on ollut nukkumassa tai apteekin kassalla. Monille viimeisen sekunnin loppuminen on ollut täysi yllätys. Toiset ovat odottaneet sitä jo kauan sidottuna sairauksien tähden sairaalan tai hoitokodin valkoiseen vuoteeseen.

Ikuisuus taivaassa vai helvetissä?

Raamattu kertoo meille, että kun sekunnit ovat loppuneet, niin alkaa ikuisuus, joka vietetään joko taivaassa tai helvetissä. Taivaassa ikuisuuden viettävät Jeesukseen uskovat, syntinsä tunnustaneet ja hyljänneet ihmiset.

He ovat saaneet sydämeensä pelastusvarmuuden ja ihmeellisen rauhan, jonka vain Jeesus voi antaa. Tähän joukkoon kuuluu myös ihmisiä, jotka eivät ehtineet syntiä tekemään nuoren ikänsä tähden esim. abortoidut ja vauvat.

Helvetissä ikuisuutensa viettävät ne, joilla viimeisen sekunnin päättyessä oli synnin tahraama sisin. Yksikin synti riittää tähän. On ihmeellinen tosiasia, että viimeinen sekunti ihmiselämässä saattaa ratkaista hänen koko ikuisuutensa kohtalon.

Näitä viimeisiä sekunteja eletään todeksi ympärillämme koko ajan. Jossain langennut uskova voi huumeluolassa tyhjentää viimeisen huumeruiskunsa verisuoneen ja viimeisen sekunnin jälkeen saatanan musta käsi vie hänen sielunsa mukanaan.

Jossain voi avantoon tippunut rukoilla syntejään anteeksi ja kokea sydämessään anteeksi saamisen armon ja rauhan ja viimeisen sekunnin jälkeen taivaan enkeli hakee hänet.

Ratkaisu on peruuttamaton

Tuon viimeisen sekunnin jälkeen ei voi enää ratkaista ikuisuuttaan. Viimeisen sekunnin jälkeen kaikki on peruuttamatonta, lopullista.

Mutta vielä voit laittaa ikuisuusasiasi kuntoon Jeesuksen kanssa. Jeesus on ainut tie taivaaseen. Vain hänellä on valta pelastaa sinun sielusi ikuiselta helvetin tuskalta ja Jeesus tahtoo tehdä sen nyt, ennen kuin viimeinen sekuntisi on päättynyt.

Tommi Leskelä
Jyväskylä

Comments are closed.