Miten voimme uskoa siihen, että Raamattu on kirja Jumalalta meille?

Miten voimme uskoa siihen, että Raamattu on kirja Jumalalta meille?

Raamattu on sanoma siitä, miten kaikki on alkanut, ja tiedekin tämän todistaa ja vahvistaa (toki on ”tiedemiehiä” jotka pohjaavat tietonsa toisin). Se on sanoma siitä, miten maailman elämä on edennyt, ja keitä täällä on elänyt. Historian kirjat ja tutkimukset vahvistavat myös kaiken tämän.

Raamatussa on myös sanomaa siitä, miten kaikki tulee maapallon ja ihmisten osalta eräänä päivänä loppumaan. Raamatussa olevat asiat ja kirjoitukset ovat hurjan tarkkoja, ja on myös kirjoituksia, missä profetoidaan (kerrotaan asioita, mitä tulee tapahtumaan) todella tarkasti tulevia asioita.

Raamatussa on profetoitu monien ihmisten tai kaupunkien tarkat kohtalot, vuosikymmeniä tai vuosisatoja aiemmin, kun asiat ovat tapahtuneet. Ja aina niin on tapahtunut, kuin on ennalta Raamatussa kirjoitettu. Ne ovat yliluonnollista Raamatun tarkkuutta.

Raamatussa on myös profetoitu Jeesuksen syntymä ja kuolema sekä kuolleista herääminen vuosisatoja aikaisemmin, ja ne kävivät toteen tarkasti. Raamatussa on kerrottu Israelin tarkka kohtalo alusta loppuun. Ja vaikka Israelin ”taival” on ollut erikoinen ja Israel valtiona ”syntyi” kaikkien tappioiden jälkeen uudelleen ja jälleen kukoistaa, olivat ne kaikki vaiheet kerrottu meille etukäteen Raamatussa.

Raamattu kertoo myös, millaisia aikoja tulee, kun kaikki päättyy. Niistä voimme huomata, miten tarkka Raamattu on, nyt kun näemme näiden vaiheiden toteutuvan. Miten nämä luetellut asiat ja profetoinnit olisivat mahdollisia, jos Raamattu olisi vain kirja kirjojen joukossa?

Raamattu on sanoja Jumalalta meille, ja ne ovat totta ja elävää tänäkin päivänä. Nämä olivat vain pieniä esimerkkejä, joilla halusin herättää sinua. Esimerkkejä, joista vahvistuu ja selviää Raamatun yliluonnollinen sanoma, olisi vaikka kuinka paljon.

Haastankin sinut lukemaan Raamattua. Silloin voit itse tietää ja ymmärtää, mitä siellä puhutaan. Älä jää ”kuulopuheiden” varaan.
Jumala lupaa, että hänen sanansa on elävää ja voimallista, ja saa aikaan hyvää sitä lukevan ihmisen elämässä. Siihen eivät muut kirjat pysty. Kokeile ja haasta Jumala Raamatun lehdiltä ja totea itse, että siinä on avaimet iankaikkiseen elämään.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.