Vain yksi tie vie Taivaaseen

Vain yksi tie vie Taivaaseen

Jeesus sanoi: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani” (Joh.14:6). Jeesus kutsui itseään monella nimellä. Yksi niistä oli ”Tie”. Jeesus on tie ja ainoa tie Isän luokse taivaaseen.

Tälle Taivastielle kutsutaan eikä sinne voi omin päin rynnistää miten vain ja koska vain haluaa. ”Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä…” (Joh. 6:44).

Tuo tie on pyhä tie ja sillä tiellä vaeltava haluaa elää pyhää elämää eli elää valkeudessa eikä synnin pimeydessä erossa Jumalasta. ”… jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin Hän on valkeudessa, … ja Jeesuksen Kristuksen, Hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä” (1.Joh.1:7). Huomaa, puhdistaa jatkuvasti.

Jeesus-tiellä ihminen saa voiman elää synnin vallasta vapaata elämää. ”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä” (Joh.1:12). ”Jeesus vastasi heille: ’Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja… Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi’” (Joh. 8:34?,36).
?
Jeesus-tiellä koettelemuksista ja ahdistuksista huolimatta emme ole koskaan yksin. ”… Ja katso, minä (Jeesus) olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” (Matt. 28:20).
Jeesus-tieltä ei kukaan voi viedä sinua pois, jos vain itse haluat sillä tiellä pysyä. ”Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä minun Isäni kädestä” (Joh.10:29).

Tule sinäkin tälle Jeesus-tielle!

Kääntykää minun tyköni ja antakaa pelastaa itsenne, te maan ääret kaikki, sillä minä olen Jumala, eikä toista ole” (Jes. 45:22). ”Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa” (2.Kor.5:20).

Jeesus-tielle tullaan armahduksen kautta. ”Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon” (Snl. 28:13).

Koetko Jeesuksen kutsua sydämessäsi tulla tielle, joka on tie taivaaseen? ”Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: ‘Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne” (Hebr. 3:7,8).

Jeesus-tielle tullaksesi sinun on nöyrryttävä sekä pyydettävä armoa ja syntejäsi anteeksi. ”Mutta publikaani seisoi taampana, eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: ’Jumala, ole minulle syntiselle armollinen’” (Luuk.18:13). ”Minä nousen ja menen isäni tykö ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi” (Luuk. 15:18).

Jeesus tahtoo sinutkin elämäntielle ja Hänellä on valtuudet antaa syntisi anteeksi. ”Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi, … ” (Mark.2:10). ”Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ’Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.’” (Matt. 28:18).

Tule ystävä Jeesus-tielle! Vain sillä tiellä kulkevilla on nimensä elämänkirjoissa taivaissa, muut tiet vievät tuhoon.

Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan. Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen” (Ilm. 20:12?-?15). ?

Jari Korhonen
Lohja

Comments are closed.