Hullutuksen salaisuus

Hullutuksen salaisuus

Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima” (1 Kor. 1:18). Uskosta osattomalle ihmiselle Jeesuksen kärsiminen ja ristinkuolema syntisten edestä tuntuu usein järjettömältä.
Miten Jumala, jos sellaista onkaan, ei voisi antaa muuten vaan ihmiselle anteeksi, jos kerran väittää olevansa kaikkivaltias?

Luojamme kuitenkin sanoo sanassaan, että synnin palkka on kuolema, ei ainoastaan ruumiillinen, vaan ennen kaikkea hengellinen. Olemme nimittäin kuolleet rikoksiimme ja synteihimme. Jumalan pyhyys ja oikeudenmukaisuus vaatii, että syntiä tehnyttä rangaistaan, eikä asiaa katsota vain ”läpi sormien”.

Tässä kuitenkin astuu kuvaan Jumalan suuri rakkaus ja armo ihmistä kohtaan. Taivaallisen Isän oma Poika uhrataan ja tulee vapaaehtoisesti kärsimään meille kuuluvan tuomion ristillä, niin että ihmisten syntivelka tulee maksettua.

Sillä missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi” (Room. 5:20) ja vielä: ”Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi” (Jes.1:18).

Jeesuksen uhrikuolema ristillä ei kuitenkaan hyödytä meitä yhtään, jos emme tule uskoon, vaan olemme edelleen tuomittuja ja matkalla kadotukseen ilman pelastusta.

Jumalan sana julistaakin siksi Paavalin kautta: ”Hänen työtovereinaan me myös kehotamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi. Sillä hän sanoo: ’Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut’. Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä” (2 Kor 6:1-2).

Aulis Pettersson
Turku

Comments are closed.