Mikä on elämän tarkoitus? Mitä elämässä tulisi saavuttaa?

Mikä on elämän tarkoitus? Mitä elämässä tulisi saavuttaa?

Rikastua? Rakastua? Kouluttautua? Arvostettu ammatti? Arvostettu elämä? Oma talo? Lapsia? Terveyttä? Töitä ja vapaa-aikaa? Ystäviä? Kaikki nuo ovat hyviä asioita, mutta ne eivät ole elämän tarkoitus.

Raamattu kertoo vastauksen selvästi: ”Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää – hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä” (Apt 17:26-27).

Elämän tarkoitus on se, että etsisimme Jumalaa. Ja että löytäisimme hänet, vaikka hapuilemalla, kunhan vain löydämme. Raamatun mukaan Jumala ei ole kaukana yhdestäkään meistä, mutta silti kaikki eivät Jumalaa elämäänsä löydä. Raamatun mukaan, vain harvat löytävät.

Vain sellaiset ihmiset, jotka löytävät Jumalan täällä eläessään, löytävät elämän tarkoituksen ja löytävät ”avaimet” ja tien ikuiseen elämään.

Ihminen, joka saavuttaa eläessään kaikki asiat, mitä alussa mainitsin ja paljon muutakin, ei silti ole löytänyt elämän todellista tarkoitusta. Olivatpa ne saavutetut asiat elämässä miten hyviä tahansa.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.