Lääketieteellinen ihme

Lääketieteellinen ihme

Se on moro!  Olen Aholan Juha Pöytyältä. Jumala tarttui elämääni ollessani 19-vuotias opiskelija vuonna 1989. Kaulaani ilmestyi kananmunan kokoinen kova patti. Kyllä sen kasvun huomasin, mutta asian selvitys jotenkin vaan jäi.

Loppuvuodesta aloin kuitenkin oireilla ja päädyttiin koepalan ottoon sairaalassa. Joulun aikoihin lääkäri soitti ja antoi käytännössä minulle kuolemantuomion. Syöpäuutinen pysäytti maailmani. Hätä ja epätoivo nousivat ajatuksiini.

Siinä tilanteessa parkaisin sydämessäni Jumalan puoleen avatessani Raamatun: ”Jumala, jos olet olemassa, puhu nyt!”. Peukalopaikka avautui Jesajan kirjasta luvusta 65, jossa puhuttiin uudesta taivaasta ja uudesta maasta. Selittämätön rauha tuli sisälleni. Tuo kokemus auttoi jaksamaan eteenpäin.

Epätyypillisesti ilman etäispesäkkeitä

Lääkärit pääsivät selvyyteen syövän tarkasta laadusta vasta kahdeksan viikon tutkimusten jälkeen. Ennen lopullista diagnoosia jotain kuitenkin tapahtui kahtena iltana. Nukkumaan mennessäni yhtäkkiä rengasmaiset aallot alkoivat virrata ylös alas ympärilläni puolen minuutin ajan. En osannut muuta kuin ihmetellä.

Lääkärit lopulta sanoivat minulla olevan hyvin agressiivisen imusolmukesyövän. He jatkoivat kuitenkin kertoen, että minussa on tapahtunut lääketieteellinen ihme. Tämä syöpä lähettää nimittäin jo nuppineulanpään kokoisena etäispesäkkeitä, mutta minut todettiin muualta kehosta puhtaaksi syövästä, vaikka kaulan kasvain oli 4 cm paksu!

Nyt ymmärsin, mitä Jumala oli tehnyt virtaavien aaltojen kautta. Kun pääsin sairaalasta lopulta pois, kyllä elämä maistui!

Pakomatka ja salaisuuksia

Nyt minulla oli kokemus Jumalasta, mutta ei juurikaan tietoa. Siispä lähdin pakosalle nauttimaan elämästä, jonka olin saanut takaisin. Noin vuoden kuluttua oli kuitenkin pakko alkaa selvittää kokemaani ja tätä Jumala asiaa.

Minulla oli myös salaisuus. Olin salaa alkanut kuunnella isäni autossa olleita hengellisiä kasetteja. Suureksi yllätyksekseni, ne olivatkin mielenkiintoisia! Aloin lukea Jumalan sanaa Raamatusta ja paluuta ei ollut. Eräässä kirkon tilaisuudessa evankelistan puhuessa asiat loksahtivat kohdalleen ja löysin Jeesuksen minun Pelastajanani.

Koetusten koulussa

Paljon on virrannut vettä Aurajoessa noista ajoista, mutta Jumalan todellisuus on timantin varmana sydämessäni 30 vuoden jälkeen. Ei uskovan elämä ole vapaa ongelmista tai paineista, kaikkea muuta. Minun osakseni on sallittu esimerkiksi sairautta, köyhyyttä, työttömyyttä, vakava työtapaturma ja lapsen vammaisuus.

Tämä maailma ei kuitenkaan ole paratiisi tai taivas. Ne ovat kyllä Jeesuksen omalla edessä. Iloissa ja suruissa Jeesus kulkee lapsensa kanssa koko matkan perille asti.
Koetuksetkin ovat koulutusta tulevaa maailmaa varten, jonne päästyämme rajaton riemu on koettavissa iankaikkisesti. Jeesus on tie taivaaseen ja tätä suosittelen ihan jokaiselle!

Juha Ahola
Pöytyä

Comments are closed.