Terveisiä Turuust!

Terveisiä Turuust!

Uusi Elämä Jeesuksessa -lehti näyttää tällä kertaa vähän erilaiselta. Siihen on syynsä. Evankeliumi! Tämän kertainen numero on ns. ”Turkunumero”. Lehtihän etsii vakituista päätoimittajaa ja sen ajan aina lehden sen kertaisesta numerosta vastaava taho toimii vastaavana päätoimittajana.
Meillä on suunnitteilla iso evankeliointikampanja täällä Turussa heinäkuun alussa. Isä meitä armahtakoon, että voimme sen toteuttaa. Kaikki varmaan ymmärtävät nykyiset poikkeusolot. Seurakunnan on vain niihinkin sopeuduttava. Isojakin tapahtumia on peruttu ja koko tapahtuma-ala kärsii hieman ”uskon puutteesta”.

Olen käynyt pari kertaa nyt kävelyllä tuossa vieressä ns. Koroisten alueella. Se on Aurajoen ja siihen laskevan Vähäjoen yhtymäkohdan yläpuolelle muodostunut kannas. Siihen asti on meri ulottunut 1200-luvun alussa. Siihen siirrettiin v. 1229 piispanistuin, eli se on Suomen vanhin kirkollinen ja maallinen hallintokeskus.
Se on ollut hyvin suojassa meren, jokien ja koillisen puolella vallihaudan välissä. Bunkkeroitu hallintokeskus?

Evankeliumi pitäisi olla Jeesuksen opetuksen mukaan kaikkien saatavissa, esim. Mark. 1:38, 13:10, 16:15. Raamattu ei myöskään tunne poikkeusoloja, jolloin saisimme vaieta. Minä olen sitä mieltä, että mitä vaikeampi aika maailmassa on, sitä tärkeämpää on uskovien näkyä ja näyttää terveesti värinsä.
Kaikki olemme ainakin kuulleet, ellemme eläneet sota-aikaa, miten siellä korostui uskovien arvo ja merkitys olla lähellä ja läsnä.

Ehkä ihmiset eivät osaa nimetä kaipaustaan pelon ja epävarmuuden keskellä, mutta meille tuo viesti on selvä. ”Tule yli ja auta meitä” -syndrooma vaikuttaa edelleen ja meidän tehtävämme on tehdä diagnoosi ja neuvoa lääkkeet.
Muuten mielenkiintoista – olin kävelyllä tuossa Koroisten alueella siksi, että saisin jutella 20-vuotiaan miehen kanssa, jonka puhelinnumero annettiin minulle yhteydenottopyynnön kanssa. Hetki sitten tuo mies soitti, että Jumalan voima oli illalla ollut hänen kanssaan konkreettisesti. Nyt hän lähtee kanssani Raisioon syrjäytyneiden iltaan ja huomenna kokouksen tekoon kirkolle.
Herra meitä johtakoon!

Heikki Järvi
Turku

Comments are closed.