Onko Suomi kristitty maa? Kristitythän pelastuvat? Pelastuuko koko Suomen kansa?

Onko Suomi kristitty maa? Kristitythän pelastuvat? Pelastuuko koko Suomen kansa?

Moni suomalainen merkitsee uskonnokseen kristitty. Yleisesti puhutaan, että Suomi on kristitty maa, ja ihmiset kuuluvat kristinuskoon. Raamatussa kristitty tarkoittaa Kristuksen seuraajaa. Eli hän seuraa elämässään Jeesusta Kristusta, ja elää hänen opetuksensa ja ohjeittensa mukaan. Oletko siis kristitty? Vai onko sinulla vain kristityn nimi?

Raamatun mukaan kristityksi eli Kristuksen seuraajaksi ei tulla sen perusteella, mihin synnytään. Eikä sen perusteella, minkä uskonnon vanhemmat ovat valinneet. Kristityksi ei myöskään tulla lapsena kasteessa, eikä mihinkään kirkkoihin tai uskontoihin liittymällä.

Kristityksi tullaan ainoastaan henkilökohtaisella omalla valinnalla ja syntien anteeksi saamisella Jeesukselta. Kristitty on ihminen, joka uskoo, että Jeesus on kuollut hänen puolestaan ja sovittanut synnit ristillä Golgatalla, sekä noussut ylös taivaisiin ja elää edelleen. Tähän uskovaa ihmistä Raamatussa kutsutaan kristityksi.

Usko vaikuttaa ihmisessä edelleen, ja ihminen elää Jeesukseen uskoen elämäänsä, ja se näkyy ja kuuluu hänen elämässään. Usko (ei siis uskonto) ja kristittynä eläminen on aina henkilökohtainen valinta, jota ei kukaan voi tehdä toisen puolesta (ei valtiot, ei maat, ei politiikka, ei ystävät, ei vanhemmat, ei kukaan).

Monet myös ajattelevat elää elämänsä olemalla neutraaleja ja hyväksymällä kaikki. Ei henkilökohtaista uskon valintaa, ei pahanpuhumista Jeesuksesta, vain hyvää neutraalia elämää. Tämä ei kuitenkaan riitä. Ilman valintaa ja syntien anteeksi saamista ei ole pelastusta. Jeesus ei tule elämääsi ilman valintaa/lupaasi, eli kristityksi tullaan aina omalla tietoisella valinnalla ja päätöksellä.

Haluan kysyä vielä sinulta, oletko sinä todellinen kristitty? Vain uskossa Jeesukseen olevat eli kristityt, perivät ikuisen elämän taivaassa.

Janne Kujala

Peräseinäjoki

Comments are closed.