Valuutta, jolla on iankaikkinen arvo

Valuutta, jolla on iankaikkinen arvo

Historiankirjoja selatessa harvakseltaan törmää erääseen mielenkiintoiseen tapahtumaan, joka sijoittuu vuosien 1940 – 1945 välille Sachsenhausenin keskitysleirille. Kyseinen operaatio aloitti toimintansa koodinimellä Operaatio Andreas, mutta projektia johtaneen Alfred Naujocksin jouduttua huonoihin väleihin Reinhard Heydrichin kanssa, projekti pantiin jäihin hetkellisesti, kunnes se myöhemmin samana vuonna uudelleen herätettiin henkiin Bernhard Krügerin toimesta.

Seurauksena tästä, operaatio nimettiin uudelleen Operaatio Bernhardiksi. Toisen maailmansodan aikaan natsit suunnittelivat monia keinoja heikentää vihollisiaan, joista yksi oli edellä mainittu operaatio. Ajatus oli lähtöisin Arthur Neben ehdotuksesta aloittaa väärennettyjen Britannian puntien valmistus.

Rahan toiminta

Digitaalisessa ajassa, jossa elämme, käteisrahan käyttö ja käsittely vähenee koko ajan, eikä se enää merkitse samaa kuin sen alkujaan oli tarkoitus. Rahaa vastaava määrä kultaa oli pankissa, ja pankki antoi setelin ikään kuin velkakirjana, jota vastaan oli mahdollista lunastaa kulta pankista.

Tänään rahajärjestelmä on tyystin erilainen ja osittain myös siksi niin herkkä talouden suhdanteille. Siksi kuulemmekin jatkuvasti, kuinka valtioiden, eli veronmaksajien, on annettava rahaa ja vakuuksia estääkseen keinotekoisesti romahdusta, joka todennäköisesti on edessämme jokin päivä.

Rahan takaa ei siis enää aina löydy sitä aarretta ja arvokasta, jota se alkujaan luotiin edustamaan. Kun kriisi iskee, huomaammekin äkkiä, että raha oli ikään kuin tyhjän päälle rakennettua ja arvotonta, sillä ei ollut katetta.

Operaatio Bernhardin tarkoitus oli horjuttaa maailman taloutta, pudottaa Britanniaan valtavat määrät väärennettyä rahaa, jotta heidän taloutensa romahtaisi ja heidän rahansa tulisi arvottomaksi. Sillä ei enää pystyisi ostamaan eikä maksamaan velkoja.

Loppujen lopuksi sota tuli päätökseensä ennen kuin operaatio saatiin toimeenpantua, mutta väärennettyä rahaa ehdittiin painaa valtavat määrät. Rahan väärennös oli miltei täydellinen, ainoastaan ammattilainen saattoi todeta väärennöksen.

Jokaisen yllä on velka

Väistämättä ajatukseni tämän väärennetyn rahan myötä siirtyy suurempiin mittakaavoihin, kuinka meidän kohdallamme tämä on sovellettavissa iankaikkisella tasolla.
On hyvinkin selvä asia, että meidän jokaisen yllä on velka. Velka on niin suuri, ettei yksikään meistä sitä kykene maksamaan, nimittäin syntivelka. Raamattu sanoo Roomalaiskirjeessä luvussa 3: ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.”

Tiedätkö, että aivan kuten natsit yrittivät väärää rahaa käyttäen tuhota Britannian rahan ja maksukyvyn, niin myös sielunvihollinen yrittää sivuuttaa sen ainoan, joka voi maksaa meidän syntivelkamme? Monesti luullaan, että saatana vaikuttaa maailmassa, jotta tämä planeetta pysyisi langenneessa tilassa ja ihmisissä saaden heidät tekemään syntiä.

Meissä kyllä on tarpeeksi syntiä ylläpitääksemme maailmaa langenneessa tilassaan ihan itse, emme tarvitse siihen ulkopuolista apua. Todellisuudessa saatana toimii erityisesti hengellisen petoksen alalla, ja luo väärennettyjä ”pelastuksen” teitä, joiden avulla hän eksyttää ihmisiä.

Hän luo uskonjärjestelmiä, joissa ihmiset luottavat omaan hyvyyteensä, epäjumaliin ja jopa siihen, että olemme kaikki sattuman synnyttämiä, miljardien vuosien evoluution aikaansaannosta.

Velkamme on maksettu

Eivät teot, eivät rahat, eivät kullat, eivät kehut, ei kaste, eivät sakramentit eivätkä epäjumalat vaan ainoastaan Kristus Jeesus ja hänen vuodattamansa veri Golgatan ristillä voi sinut pelastaa. Jeesus tuli lihaksi, kuoli meidän syntiemme tähden, hänet haudattiin ja hän nousi kolmantena päivänä. Hänen arvonsa ylittää meidän syntivelkamme maksuhinnan.

Jeesus sanoi ristillä juuri ennen kuin antoi henkensä: ”Se on täytetty.” Kreikan kielen sana ’tetelestai’ tarkoittaa ’hinta on maksettu kokonaisuudessaan’. Hän osti meidät vapaaksi orjuudesta, synnin orjuudesta, maksoi kaiken puolestamme. Totisesti se ainoa valuutta, jolla on iankaikkinen arvo, on Kristus.

Ota vastaan Jeesuksen maksettu työ

On olemassa vanha hyvä traktaatti nimeltä Arvokortti. Siinä lukee: ”Arvokortti, henkivakuutus, etukäteen maksettu. Ei voida mitätöidä.” ja perään tuttu jae Johanneksen evankeliumista: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Kristuksen työtä ei sielunvihollinenkaan voi mitätöidä, ja siksi hän luo väärennöksiä eksyttääkseen monet. Raamattu varoittaakin meitä vääristä kristuksista, jotka eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Luovuta sinäkin yrityksesi parantaa elämääsi itse.

Et voi koskaan vaeltaa synnittömyydessä. Älä luota uskontoihin, jotka väärentävät pelastuksen tien, usko yksin Jeesukseen. Elämäsi on ristiinnaulittava Kristuksen kanssa, vain siinä saamme vapauden synneistämme. Hän kantaa, kun annamme hänelle kaikkemme.

”Hän voi tyhjän voimallaan täyttää,
särkyneessä kauniin kuvansa näyttää.
Kirkkautensa valolla pimeydenkin syrjäyttää.
Etsi Kristuksen kasvoja ja anna Hengen sinua käyttää.”

Sentähden, kun meillä on tämä virka sen laupeuden mukaan, joka on osaksemme tullut, me emme lannistu, vaan olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan julkituomalla totuuden me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omalletunnolle Jumalan edessä.

Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat, niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.

Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden. Sillä Jumala, joka sanoi: ’Loistakoon valkeus pimeydestä’, on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa. Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä” (2. Kor. 4:1-7).

Kenneth Burman
Vaasa

Comments are closed.