Oliko Jeesus suvaitsematon?

Oliko Jeesus suvaitsematon?

Uskovia syytetään usein, että emme suvaitse ”erilaisia” ihmisiä ja että olemme tuomitsevia. Millainen Jeesus oli? Tuomitsiko Hän? Kulkiko Hän ylimieleisesti jonkun ohitse? Jeesuksesta kuitenkin löydämme esimerkin siitä, millaisia uskovien tulisi olla.

Jeesus opetti, että jokainen ihminen on saman arvoinen. Olkoon minkä värinen, mikä ammatti, mikä sukupuoli tai ikä tms. tahansa. Jeesus antoi aikaa köyhille ja sairaille sekä vähäosaisille. Hän opetti rakastamaan kaikkia, myös heitä, jotka ovat elämäänsä pettyneitä ja joita elämä on kohdellut kaltoin: Yksinäisiä, pariskuntia, eronneita, uudelleen avioituneita, avionrikkojia, vihamiehiä, kiusaajia jne.

Hän opetti rakastamaan ihan jokaista ihmistä. Hän ei käskenyt myöskään hyljeksimään homoja, lesboja, juomareita, huumeidenkäyttäjiä tai toisia uskonnon edustajia eikä muitakaan. Jeesus siis oli todellinen kaikkien ystävä.

Jeesus rakasti jokaista sydämensä pohjasta ja kertoi jokaiselle ihmiselle ikuisesta elämästä Hänen ja Isän luona taivaassa. Jeesus opetti ja sanoi, että hän tahtoo jokaisen luokseen taivaaseen. Samalla Jeesus opetti ja pyysi muitakin opettamaan ja kertomaan, että taivas on Hänen ja Isän valtakunta, ja sinne on tietyt ehdot.
Sinne ei voi tuoda syntiä, vaan synnistä on jokaisen tehtävä parannus.

Vastaavasti Jeesus lupasi antaa jokaiselle parannuksen tekoon tarvittavan voiman eli voiman synnin hylkäämiseen ja vastustamiseen. Se on mielestäni aika reilua.
Iankaikkinen elämä on siis tarjolla JOKAISELLE (”säädystä” ja ulkoisista tekijöistä riippumatta), joka uskoo Häneen ja hylkää synnin. Ei kai tämä ole mitään suvaitsemattomuutta?

Jeesus siis kohtasi ja hyväksyi jokaisen ihmisen sellaisenaan. Mutta kohdatessaan ihmisten tekemää syntiä, Jeesus aina kehotti luopumaan siitä, koska synnille Jeesuksella oli ja on edelleen nollatoleranssi.

Jeesus kertoi, että synti ja synnissä eläminen erottavat ihmisen Jumalasta ja ovat este taivaaseen pääsyyn. Jeesus siis rakastaa jokaista ihmistä, mutta vastaavasti vihaa syntiä, koska se turmelee ihmisen ja vie eroon Hänestä.

En löydä siis Jeesuksesta mitään suvaitsematonta, vaan pelkkää rakkautta jokaista ihmistä kohtaan riippumatta ulkoisista tekijöistä. Ei tämän suurempaa suvaitsevaisuutta ja rakkautta ihmisiä kohtaan voi olla, mitä Jeesuksella ja meillä uskovilla on.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.