”Isä meidän, joka olet taivaissa…” – loru ja fraasi vai täyttä totta?

”Isä meidän, joka olet taivaissa…” – loru ja fraasi vai täyttä totta?

Tämä on kysymys, jota varmasti monet pohtivat elämänsä aikana. Onko Isä meidän -rukous ja Herran siunaus ja monet muut vain kauniita tapoja ja opittuja loruja ilman mitään muuta? Vai onko niissä oikeasti elämää kantava voima?

Voiko tosiaan rukoilemalla saada synnit anteeksi, kiittää Jumalaa ruuasta, ja kuuleeko hän edes? Voiko rukoilla Jumalan valtakuntaa tulevaksi ja pyytää apua elämään ja Jumalan siunausta?

Jeesus itse opetti rukouksesta asioita ja ydin on se, mitä rukoilijan sydämessä tapahtuu, ei se, missä rukoilee ja missä asennossa ja millä sanoilla jne. Kyse on siitä, uskotko sydämessäsi oikeasti, että Jeesus voi antaa synnit anteeksi. Uskotko sydämestäsi, että Jeesus on Jumalan poika, joka sovitti syntimme?

Jeesus usein kysyi juuri näitä ja toisti: ”Uskotko niin? Uskotko sydämestäsi?” Ja jokainen, joka uskoi Häneen sydämestään, sai kokea Jumalan voiman ja niin elämä muuttui. Jokainen, joka tosissaan rukoili nuo rukoukset, sai kokea, että Jumala on todellinen ja auttaa.
Näin on edelleen tänäkin päivänä. Raamatun lupaukset ovat valtavia, ja ne toimivat edelleen niille, jotka oikeasti ja tosissaan uskovat.

Jeesuksen maanpäällisen elämänkin aikana oli myös toisenlaisia ihmisiä, joille Jeesus sanoi, että älkää tyhjiä hokeko, vaikka he osasivat pitkiä rukouksia. Jeesus nuhteli heitä ja sanoi, että ei kauniita sanoja ja ulkoa opeteltuja fraaseja, ei niissä mitään voimaa ja elämää ole.

Jeesus puhui monille myös, että olette kahdella tiellä kulkijoita, huudatte Herra, Herra, mutta teette elämässänne toisin. Kuitenkin, joka tosissaan toivoo ja haluaa jotain, niin se näkyy myös hänen elämänsä ja arkipäivän valinnoissa ja teoissa. Nämä kaikki jäivät vaille Jumalan voimaa. Ja monet apua huutaneet jäivät silloin, ja jäävät edelleen vaille Jumalan apua ja ilmestymistä, koska eivät usko sydämestään.

Tänäkin päivänä tällaisia ihmisiä on paljon. Monet osaavat rukoukset, mutta ne ovat vain kauniita sanoja ja opittuja loruja, eikä Herra niihin reagoi, koska ne eivät tule ihmisen sydämestä. Tällöin ne ”lorut” ovat ihan hyödyttömiä, eikä pelkät huulilta tulevat kauniit sanat kanna iankaikkiseen elämään.

Sama Isä meidän -rukous antaa siis toiselle synnit anteeksi ja avaa uuden ja ikuisen elämän ja toivon Herran luona. Toiselle ihmiselle samalla rukouksella ei ole vaikutusta yhtään, eikä hän saa kokea Herran todellisuutta eikä ikuista elämää.

Kumpaan ryhmään sinä kuulut? Tutki sydäntäsi, ja rukoile Herraa tosissasi. Tee elämääsi muutos, jos löydät itsesi siitä porukasta, jolle rukoukset ovat vain opittuja fraaseja ja tekstejä. Herra tahtoo viedä todelliseen elämään sinut jo täällä ajassa maan päällä, ja myös eräänä päivänä ikuiseen elämään, jonne vain todellinen sydämen usko kantaa.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.