Uudestisyntymä

Uudestisyntymä

Tästä ei opeteta kouluissa eikä yliopistoissa, vaikka se on ihmiselämän tärkein tapahtuma. Ilman tätä kokemusta ei Jeesuksen sanojen mukaan voi nähdä taivaan valtakuntaa. Uudestisyntymä on ehdoton edellytys päästä taivaaseen.

Uudestisyntymä ei ole jälleensyntymistä maan päälle niin kuin hindut opettavat. Huonon elämän elänyt lääkäri Nieminen ei synny maan päälle sorvari Niemisenä. Meille on annettu vain tämä yksi ainutkertainen elämä.

Itse asiassa synnymme kahdesti, ensin äidistä ja sitten Jumalasta. Miten tämä jälkimmäinen tapahtuu? Jeesus sanoo:”Katso minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven minä käyn hänen tykönsä sisälle…” Hän puhuu meidän sydämemme ovesta. Kun avaat sydämesi oven, paljon muuttuu heti ja myöhemmin vielä enemmän.

Synnit saat välittömästi anteeksi, rauha ja ilo valtaavat sisimpäsi. Tapasi ajatella muuttuu, myös arvomaailmasi menee uuteen järjestykseen. Yhteys Jumalaan alkaa toimimaan Jeesuksen kautta, siis rukouksiisi alkaa tulla vastauksia. Hän alkaa johdattamaan elämääsi, sillä Hän ei tule sydämeesi alivuokralaisena vaan isäntänä.

Havaitset pian, että syntitottumukset putoavat pois toinen toisensa jälkeen, saat voiman uuteen elämään. Alat huomioimaan ja välittämään muistakin ihmisistä, saat rakkauden.
Mutta muista, sydämen ovessa on kahva vain sisäpuolella, Jeesus ei tule kenenkään elämään väkipakolla. Sinä päätät, otatko hänet vastaan.

Harri Lampinen

Comments are closed.