Pururadalla on valot

Pururadalla on valot

Eräs äiti käveli pikkupoikansa kanssa ajatuksiinsa vaipuneena ja hiukan masentuneena kylätiellä. Poika murehti äitinsä tilaa ja mietti kuumeisesti, miten lohduttaisi häntä. Yhtäkkiä hän huomasi syksyn niin pimeäksi, että valot syttyivät lenkkimaastoon. Poika tokaisi innostuneena: ”Nyt alkoi ilo ja liemu. Pululadalla on valot!” Äidin olo helpottui kummasti.

Meillä kaikilla on aikoja, jolloin tarvitsisimme jonkun sytyttämään valot, paitsi ulkopuolelle, myös sisäiseen maailmaamme! Covid-19 on ravistellut ja pelotellut koko maailmaa näkymättömällä olemuksellaan ja saanut joillekin aikaan ahdinkoakin.

Myös seurakuntien toimintaan on pakosti tullut muutoksia. Nämä kannattaa hyödyntää ja kehittää toimintaa, eikä suinkaan käpertyä kuoreen voivottelemaan. Toiminnan tarkastelu on aina paikallaan ja mahdollistaa terveen muutoksen.

Vastavetoja koronalle

Jotkut ovat esittäneet, että seurakuntia on osaksi vallannut pelko ja jopa epäusko viruksen suhteen ja sen aikaansaannoksena. Ei ole kuitenkaan kovin viisasta suhtautua uhmakkaasti sellaiseen, jota emme itse kykene hallitsemaan ja jolla voi olla arvaamattomat seuraukset.

Terve varovaisuus on paikallaan ja kannattaa pikemmin ottaa vastaan oppi ja mahdollisuus, jonka tilanne tarjoaa.
Korona pyrkii rajoittamaan keskinäistä kanssakäymistä, eli sosiaalisuutta. Vastavetona voimme tutkia kontaktien ylläpitoa muutoin. Esimerkkinä mainitsen vaikkapa vanhanaikaisen puhelimen käytön. Milloin viimeksi soitit jollekin, vain kuullaksesi hänen äänensä ja viimeiset kuulumisensa?

Etsitään Herraa

Yhteiset Jumalanpalvelukset ovat monelle hartaudenharjoittamisen ja ehkä myös rukouselämän tärkein muoto. Nyt on aika ’etsiä Herraa’ henkilökohtaisesti. Opettele rukouksen salaisuus suunnistamalla sen ihmeelliseen maailmaan.

Pyhän Hengen kokeminen saattaa olla joillakin vain kokouksissa tapahtuva ilmiö. Ehkäpä Herra haluaa ravistella sinut hereille tällä alueella. Milloin muuten viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Sana kehottaa janoamaan sitä jatkuvasti.

Armolahjojen rikkaus on kokemukseni mukaan menettänyt ’hohdokkuutensa’. Viritetään uudelleen palavaksi armolahjat ja sytytämme samalla palavaksi armoitukset seurakunnissamme. Pyri nyt osalliseksi parhaimmista armolahjoista. Viritä jano!

Opiskelemaan Suomen Raamattuinstituuttiin?

Raamattuinstituutin toiminta jatkuu taas tammikuussa (tarkempia tietoja ilmoituksessa sivulla 7). Olisiko nyt aika sinun suunnistaa Turkuun ja kokea elämäsi hienoin kokemus – Jumalan Sanan eläväksi tekevässä vaikutuksessa? Laskepa vielä kerran mahdollisuutesi tulla mukaan! Rahasta se tuskin jää sittenkään kiinni.

Sinua väkevästi siunaten, veljesi Turusta,

Heikki Järvi
Turku

Comments are closed.