Espanjan Villenassa herätystä

Espanjan Villenassa herätystä

Terveiset Villenan herätyksen keskeltä. Malmin Saalemin lähettiperhe tekee siellä työtä kolmen kaupungin (Villena, Caudete ja Elda) alueella. Seurakunnan nimi on ”Cristo salva y sana” eli suomennettuna ”Kristus pelastaa ja parantaa”. Kaikissa näissä kolmessa kaupungissa on säännöllinen toiminta. Malmin Saalemin lisäksi myös muita seurakuntia mm. Lohjan-Virkkalan Baptistilähetys, Alavuden baptistiseurakunta, Nummelan ja Karkkilan helluntaiseurakunnat sekä yksityisiä henkilöitä tukevat työtä siellä.

19 uskoontullutta kastettiin

Sunnuntaina 23.8. kastettiin 19 uskoontullutta! Näiden lisäksi piti kastaa myös neljä muuta, mutta he eivät päässeet työ tai muiden kiireiden takia tulemaan. Heidät kastetaan pian.

Lisäksi n. 10 henkilöä odottaa vielä kastettaan; heidän pitää ensin laittaa asiat kuntoon elämässään Raamatun mukaisella tavalla, esim. avoparien tulee mennä naimisiin. Tämä vaatii oman aikansa ja usein juuri paperityöt vievätkin paljon aikaa Espanjassa…

”Huumekeisaripariskunta” teki parannuksen

Rosa ja Edu tulivat uskoon viime marrakuussa (vuonna 2019). Heillä oli erittäin suuria huumebisneksiä (marihuanaa), jossa he itse toimivat ”huumekeisareina”, ja ”työllistivät” useita myyjiä, jotka sitten välittivät huumeita eteenpäin useille pienimmille myyjille. Oli aseita, väkivaltaa ja loistokasta elämää…

Seurakunta vei heille sanoman Vapahtajasta, ja Jeesus sai pelastaa heidät. He tekivät myös täyden parannuksen synneistään jättäen tuon kaiken likaisen elämän. Heitä uhkailtiin, kiristettiin ja edelleen sitä tapahtuu. Mutta heidän päätöksensä on pitänyt, ja nyt 10 kk uskoontulonsa jälkeen he saivat kasteen.

Heidän elämänsä muutos on erittäin suuri todistus Jeesuksen muuttavasta voimasta koko n. 50.000 asukkaan Villenassa, jossa heidät tunnetaan todella hyvin.

Aktiivinen solu- ja seurakuntatoiminta

Seurakunnassa on voimakas solutoiminta. Solunvetäjinä toimii 20 koulutettua seurakuntalaista, jotka viikoittain kokoontuvat kodeissa pienissä ryhmissä. 170 hlöä on solutoiminnassa mukana. Seurakuntaan kuuluu nyt noin 140 jäsentä. Työ aloitettiin vuonna 2013 (Mika ja Milla Särkkä), ja silloin seurakuntaan liitettiin n.15 jäsentä.

Villenan rukoushuoneella on neljä kertaa viikossa päätilaisuudet: rukouskokous, raamattutunti, nuortentilaisuus ja sunnuntain päiväkokous sekä kolme eri pyhäkouluryhmää. Srk saa myös runsaasti EU-ruoka-avustusta, jota se jakaa yleensä viikoittain, sekä evankelioi runsaasti kaduilla, ja tekee kotityötä.

Useita noituutta harjoittavia naisia on tullut uskoon juuri kodeissaan ja vapautunut pahuuden voimistaan ja peloistaan. Myös monet sairaat ovat parantuneet, kun heidän puolestaan on rukoiltu.

Mika Särkkä ja Susanna Rodríguez-Kallio
Helsinki

Comments are closed.