Ajattelin että teen uskonratkaisun ennen kuolemaani, kuten ryöväri ja pyydän siinä vaiheessa syntejäni anteeksi. Riittäähän tämä pelastukseen?

Ajattelin että teen uskonratkaisun ennen kuolemaani, kuten ryöväri ja pyydän siinä vaiheessa syntejäni anteeksi. Riittäähän tämä pelastukseen?

Jos tällaista miettii, niin kannattaa ottaa ainakin kaksi seuraavaa asiaa huomioon:

1) Jeesus sanoo: ”Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä” (Joh. 6:44). Eli Jeesus sanoo, ettei kukaan voi tulla uskoon, ellei Jumala itse kutsu/vedä häntä pelastukseen sisälle.
Ihmiselämässä on Raamatun mukaan aikoja, jolloin Jumala erityisesti vetää ja yrittää herätellä ihmistä näkemään iankaikkisuutta ja Jumalaa. Näitä aikoja kutsutaan ”etsikkoajaksi” ja vain tällöin, kun Jumala vetää, voi tulla uskoon. Uskoon ei siis voi tulla silloin, kun se ihmiselle itselleen vain sopii. Oletko varma, että Jumala vielä vetää ja kutsuu sinua elämäsi lopussa, että voisit tehdä päätöksen? Entä jos etsikkoaikaa ei silloin olekaan?

2) Raamatun ilmoituksen mukaan ihmisen on kokosydämisesti pyydettävä syntejään anteeksi Herralta ja kaduttava niitä, että saa taivaspaikan ja tulee uskoon. Tämä uskoon tulo siis pitää tapahtua täällä elämässä ennen kuolemaa. Uskonratkaisua ei voi tehdä kuoleman jälkeen.
Usein kuitenkin ihminen pitää halpana Jumalan tarjoamat etsikkoajat ja siirtää uskonratkaisua eteenpäin luottaen, että on aikaa. Entä jos elämän lanka katkeaa arvaamatta tai tulee sairaskohtaus tai onnettomuus, jossa muutat ajasta ikuisuuteen silmänräpäyksessä? Ei siinä ehdi enää sovitella syntejään. Ratkaisut on tehty aiemmin.

Raamattu sanookin, että nyt on pelastuksen päivä ja tänään kutsuu Herra. Älä siirrä päätöstäsi uskoon tulemisessa. Tai vaikka olisitkin joskus ollut uskossa, mutta nyt hiipuneessa tilassa, lähde tänään tielle uudelleen ja laita asiat kuntoon.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.