Miten tulin uskoon

Miten tulin uskoon

Olen ollut uskossa Jeesukseen reilut kymmenen vuotta. Muistan vieläkin todella hyvin, kuinka erilainen elämäni ja ajatusmaailmani oli, ennen kuin Jeesus muutti minut. Olin kyllä kuullut Jeesuksesta lapsuudesta saakka uskovaisilta sukulaisiltani.

Tiesin, että Jumala on todellinen. Tiesin, että Jeesus oli kuollut ristillä, maksaakseen minunkin syntini. Tiesin myös, että Jeesus oli noussut kuolleista ja elää vielä tänäkin päivänä.

Minulla ei kumminkaan ollut sellaista pelastavaa ja elävää uskoa, josta Raamatussa kerrotaan, vaikkakin minulla oli tieto pelastuksen tiestä. En ollut vielä uudestisyntynyt ja siksi elinkin omien syntieni orjana. En ollut vielä kokenut elävän Jeesuksen ristin työn puhdistavaa ja vapauttavaa voimaa elämässäni.

Kuoleman pelko laittoi etsimään Jumalaa

Noin 11 vuotta sitten aloin miettimään minne menisin, jos kuolisin. Olin ajatellut asiaa aiemminkin. Tällä kerralla tuo kysymys oli kuitenkin niin voimakas sisäisessä maailmassani, että aloin etsimään vastausta Raamatusta.

Pian Jumala vastasikin suoraan kysymykseeni lukemani Raamatun sanan kautta: “Ettekö tiedä, etteivät vääryydentekijät peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset eivätkä epäjumalanpalvelijat, eivät avionrikkojat, irstailijat eivätkä homoseksuaalisuuden harjoittajat, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät peri Jumalan valtakuntaa” (1.Kor. 6:9-10, RK käännös).

Tämän raamatunpaikan luettuani ymmärsin, että jos kuolisin nyt, niin joutuisin kärsimään iankaikkista tuomiota synneistäni helvetissä. Tiesin, että minun täytyisi muuttua, jos haluaisin pelastua. Ainoa henkilö, joka voisi minut pelastaa ja muuttaa, oli Jeesus Kristus.

Tästä huolimatta jatkoin vielä elämääni muutaman kuukauden entiseen tapaan, sillä en ollut vielä valmis taipumaan parannukseen. Jatkoin edelleen esim. juomista, valehtelua sekä muita asioita, jotka tiesin synneiksi, vaikka pelkäsinkin kuolemaa. Jumala oli kuitenkin kärsivällinen minua kohtaan.

Uskoon tulon ihme

Yhtenä iltana, kun olin yksin kotona, koin, että joku pyhä ja puhdas oli läsnä huoneessani. Kuulin sisimmässäni, että Jeesus kutsui minua pelastukseen. Tunsin kauhua siitä, että olin todella syntisenä elävän Jumalan edessä. Samaan aikaan tunsin myös rakkauden, armon ja anteeksi annon ilmapiirin.

Rukoilin omin sanoin: ”Jeesus, anna minun syntini anteeksi. Haluan lähteä seuraamaan sinua. Haluan muuttua, anna Herra minulle voimaa uuteen elämään ja parannukseen. Olen heikko, mutta haluan seurata sinua.” Saman tien kuoleman pelko hävisi ja koin syvää rauhaa sisimmässäni. Siitä hetkestä lähtien tiesin, että kuoleman jälkeen pääsen Jeesuksen luo taivaaseen. Muutos oli tapahtunut.

Seuraavana päivänä menin vielä siskoni luokse, joka oli ollut jo kauemmin uskossa. Siskon ja hänen miehensä yllätykseksi pyysin, että voisimmeko rukoilla yhdessä. Polvistuimme sohvan ääreen. He julistivat minun syntini anteeksi annetuiksi Jeesuksen nimessä ja veressä.
Tuolloin sain kokea sitä samaa rauhaa kuin aiemminkin rukoillessani. Vaikka olinkin tullut uskoon jo aiemmin, niin oli tärkeää, että sain tunnustautua Herran seuraajaksi myös tällä tavalla julkisesti ja avoimesti. Kolme viikkoa myöhemmin sain tunnustautua Jeesuksen seuraajaksi myös menemällä kasteelle Raamatun opetuksen mukaan.

Jeesus muutti elämäni

Uskoon tulon jälkeen elämäni muuttui. En halunnut jatkaa elämääni synneissä, jotka ennen hallitsivat elämääni.  En enää edes halunnut mennä esim. baariin juomaan. Yllätyin, kuinka Jumala antoikin minulle Pyhän Hengen voiman uuteen elämään sekä aivan toisenlaisen ajatusmaailman. Entinen elämäni irstaudessa, valheessa ja juoppoudessa oli jäänyt taakse. Uusi oli sijaan tullut.

Toki kiusauksia ja lankeemuksiakin tulee välillä uskovan elämään, mutta uusi ihminen ei halua enää elää synnissä ja siksi tekee aina parannuksen Herran niin kehottaessa. Onhan Hän maksanut meistä täyden lunastushinnan verellään, että eläisimme hänelle.

Tomi Pönni
Japani

Comments are closed.