Jumala tahtoo pelastaa jokaisen

Jumala tahtoo pelastaa jokaisen

Suuri valtamerialus seilaa merellä kovassa myrskyssä. Sää on niin huono, ettei eteenpäin näe juurikaan mitään. Ei ole toivoa selviytyä omin avuin määränpäähän. Laivan tiedottaja sähköttää hätäviestejä ja yrittää saada yhteyden toisiin laivoihin kaikella mahdollisella, mitä pystyy käyttämään.

Jonkin ajan kuluttua edessäpäin kajastaa himmeä valo. Laivan johto saa vhf-radioon selkeän käskyn: ”Väistäkää tai tuhoudutte! Toistan; väistäkää tai tuhoudutte!”

Laivan kapteeni ajattelee kyseessä olevan pienemmän laivan ja antaa radion välityksellä käskyn: ”Väistäkää tai TE tuhoudutte… Toistan; väistäkää tai TE tuhoudutte!”

Suoraan edessä oleva valo kirkastuu kirkastumistaan ja näyttää olevan jo todella lähellä. Viestiin vastataan hyvin pian vakavalla äänellä: ”Varoitus; väistäkää tai tuhonne on varma. Toistan; väistäkää tai tuhonne on varma!”

Laivan kapteeni on kokenut merikarhu ja jatkaa jääräpäisesti laivan suuntaamista kohti edessä olevaa valoa, jolloin radiosta kuuluu viimeinen varoitus: ”Täällä majakka. Muuttakaa kurssia tai tuhonne on varma. Toistan; täällä majakka. Muuttakaa kurssia tai tuhonne on varma!”

Muuta kurssia

Tarina ei kerro, miten laivan lopulta kävi. Me ihmiset suuressa viisaudessamme ja ylpeydessämme ajattelemme Jumalan asioista samalla tavalla: ”Kyllä minä tiedän. Minä en muuta kurssia, Jumala muuttaa.” Jumala armossaan ja hyvyydessään pyytää uudelleen: ”Muuta kurssia!” ”En muuta, kyllä minä tiedän paremmin.”

Lopulta tulee se hetki, kun Jumala sanoo viimeisen sanan. Sen jälkeen kurssin muuttaminen on täysin mahdotonta.
Markus 2:10: ”Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi…” Voit saada elämäsi aikana synnit anteeksi, et kuoltuasi! Sananlaskuissa 8:35-36 sanotaan näin: ”Sillä joka minut löytää, löytää elämän ja saa Herran mielisuosion. Mutta joka menee minusta harhaan, saa vahingon sielullensa; kaikki, jotka minua vihaavat, rakastavat kuolemaa.

Matkalippu taivaaseen

Aika radikaalia sanomaa, vai kuinka? Usko Jeesukseen on on/off -juttu. Joko olet uskossa tai et. Ihan tarkoituksella ajattelin rouhaista kunnolla, en pinnasta vaan pinnan alta. Olen kuunnellut viime aikoina laulua, jossa lauletaan näin: ”Jos Jeesus tulisi tänään, mitä hän täältä löytäisi, mitä löytäisi?” Laulu jatkaa: ”Oisko matkalippuni valmis taivasmatkalle lähtemään?”

Onko sinun matkalippusi valmis? Jeesus tulee kerran takaisin ja hakee omansa pois. Jeesukselle vieraat jäävät pois matkasta, taivaaseen mennään toimivalla suhteella. Onko suhteesi Jeesukseen kunnossa?

Onko elämässäsi ollut päivä, jolloin päätit pyytää syntejäsi anteeksi ja tehdä suunnan muutoksen kuolemaan johtavalta tieltä elämän tielle? Tiedätkö 100 % varmasti siirtyneesi kuolemasta elämään, pimeydestä valoon, saatanan vallasta Jumalan rakkaan pojan valtakuntaan?
1. Johanneksen kirje 3:14: ”Me tiedämme siirtyneemme kuolemasta elämään…” Jos et tiedä siirtyneesi kuolemasta elämään, kannattaa olla huolissaan.

Etsikkoaika – tienviitta

Raamattu kertoo selvästi kahdesta eri persoonasta, jotka ovat kiinnostuneita sinusta. Johanneksen evankeliumi 10:10: ”Varas (saatana) ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä (Jeesus Kristus) olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.

Ystävä, Jumalalla on sinulle suunnitelma, jonka päämäärä on taivaan koti. Raamattu kertoo, että Saatana oli kerran taivaassa. Hänet syöstiin synnin takia alas maailmaan. Hän tietää, miten täydellinen paikka Jumalan taivas on ja tahtoo, että yksikään ihminen ei pääsisi sinne.

Myös saatanalla on sinulle suunnitelma, ikuinen kadotus. Saatana vihaa ihmistä, Jumalan kuvaksi luotua todella paljon. Voit olla varma, että hän vie sinussa aloittamansa työn päätökseen, jos Jeesus ei saa puuttua asioiden kulkuun ainutkertaisen elämäsi aikana.

Jumalan kiitos, on olemassa ”etsikkoaika”, jolloin Jumala tulee ihmistä lähelle, vetää parannukseen terveen synnin tunnon kautta ja antaa mahdollisuuden kääntyä kuoleman tieltä elämän tielle. Oletko kokenut tuon ihmeellisen ajan omassa elämässäsi? Ehkä olet juuri nyt etsikkoajassa ja taivas tuntuu olevan erityisen lähellä sinua. Älä hylkää ja työnnä pois Jumalan kutsua tulla Jeesuksen kautta sovitetuksi. Anna pelastaa itsesi!

Tee sovinto Jumalan kanssa

Jumala on todellinen Herrasmies, jos näin voidaan sanoa. Hän kunnioittaa jokaisen vapaata tahtoa eikä rynni sisään ihmisen sydämeen ilman ihmisen omaa suostumusta. Jokaisen täytyy tehdä valinta, ajaako karille koko elämänsä ja ikuisuutensa vai kuunteleeko Jumalan sanaa ja rakentaa elämänsä Raamatun ohjeiden mukaan.

Raamattu opettaa selvästi apostolien teoissa (3:19-20) tavan, miten voi tulla sovintoon Jumalan kanssa ja saada synnit anteeksi: ”Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltä määrätty, Kristuksen Jeesuksen.

Parannus ja kääntymys tarkoittaa lyhykäisyydessään syntitottumusten hylkäämistä ja tahtoa elää Jumalan sanan mukaan, kokosydämistä kääntymistä kaikista turmiollisista ja vahingollisista asioista asioihin, jotka ovat Jumalan mielen mukaisia. Saat tähän kaikkeen voiman Jumalalta (Johanneksen evankeliumi 1:12): ”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.

Syntien anteeksi saaminen on ehdollinen asia. Jos et jostain syystä halua tehdä parannusta ja kääntyä, et saa syntejäsi anteeksi. Silloin et todellakaan ole matkalla taivaaseen, vaan jatkat matkaasi kohti helvetin portteja.

Jumala on antanut meille valtavan vastuun. Jokainen saa itse päättää, missä viettää iäisyyden. Jumala rakastaa ihmistä ja tahtoisi, ettei kukaan menisi kadotukseen!

Miten ajattelit käyttää tai hyödyntää sen totuuden, että Jeesus Kristus on ainoa tie Isä Jumalan luo? Ainoastaan vetoamalla Jeesuksen täytettyyn työhön voit saada kaiken anteeksi ja pelastua kadotuksesta.

Sinua siunaten,

Teemu Lehtomäki
Lohja

Comments are closed.