Työ Intiassa kantaa hedelmää

Työ Intiassa kantaa hedelmää

Tervehdys ICA-kodin ja sen seurakuntien työsaralta.
Syksyn -19 ja alkuvuoden -20 matkat ovat jälleen takanapäin. Vertaillessamme matkoja ne olivat hyvin erilaiset ja erityisesti syksyn matka hyvin poikkeuksellinen.

Heti syksyn alusta Jumala puhui Sanansa kautta ja kehotti meitä pysymään pääasiassa kodilla. Matkan aikana ymmärsimme miksi.
Saavuttuamme Intiassa maahantulotarkastukseen meille esitettiin matkamme tarkoitusta, kohdetta, pituutta, ammattiamme jne. koskevia kysymyksiä. Kodille päästyämme ja tehtyämme normaalin tuloilmoituksen poliisiviranomaisille toimistomme työntekijöille tehtiin jälleen eri viranomaisten taholta tarkkoja kysymyksiä koskien matkaamme – olemmeko osallistuneet kokouksiin, rukoilemmeko poikien kanssa, vierailemmeko seurakunnissa, saarnaammeko seurakunnissa jne.

Lukuisten kristillisten lastenkotien toimiluvat on peruttu. Tiedossa oli ja on, että vastustus kaikkea kristillistä toimintaa kohtaan lisääntyy lisääntymistään Intiassa. Tästä syystä pyysimme entistä tarkempaa Jumalalta tulevaa viisautta toimintaamme.

ICA-kodin siunaus

Edellä mainituista syistä emme tehneet seurakuntavierailuita, vaan palvelimme kodilla kuten aiemminkin mm. käyden läpi kirjanpitoa sekä viettäen paljon aikaa poikien kanssa.

Anteron viettämä aika isojen poikien kanssa on alkanut tuottaa hedelmää – heidän keskuudessaan on herätystä. Ennen toisen matkamme päättymistä yksi pojista tuli kertomaan kutsustaan Jumalan valtakunnan työhön. Hän oli kuullut Herran kutsuvan elopellolleen jo viitisen vuota sitten. Kutsu on voimistunut ja nyt hän haluaa lähteä raamattukouluun. Pastori Michael, johtokuntamme presidentti, etsii nyt pojalle sopivaa opiskelupaikkaa. Samoin kolme muuta poikaa tuli kertomaan olevansa valmiita astumaan kasteen hautaan. Jumala siunatkoon näitä nuoria miehiä.

Vaikka emme vierailleet seurakunnissa lukuun ottamatta Dokiparrun perustuskiven muurausta, olimme täystyöllistettyjä koko ajan. Asuntomme ovi oli avoinna aamusta iltaan ja vierailijoita, pastoreita ja kodin entisiä sekä nykyisiä poikia kävi tasaiseen tahtiin kertoen iloistaan ja suruistaan. Jokaisen kanssa kävimme rukoukseen etsien apua ylhäältä.

Seurakuntatyö etenee

Seurakuntatyö menee Jumalan armosta eteenpäin. Nyt on työn aika, sillä hinduhallitus on alkanut voimakkaasti edistää hinduismin levitystä mm. pystyttämällä lukuisia uusia temppeleitä ympäri maata. Jälleen teidän uskollisten rukousystävien ja tukijoiden sekä Jumalan armon avulla ICA-koti on pystynyt ostamaan Dokiparrusta ja Peterusta tontit rukoushuoneita varten. Molemmissa rakennustyöt ovat jo alkaneet.

Dokiparrun rukoushuone

Pastori Yesupadam oli jo pitkään etsinyt rukouksin tonttia uudelle rukoushuoneelle. Ystävänsä kehotuksesta hän poikkesi myös Dokiparruun. Hänen luokseen tuli mies nimeltä Rao, joka tiedusteli katselmuksen tarkoitusta. Kuultuaan tarpeen hän ohjasi pastorin oitis oman tonttinsa takana olevalle vapaalle tontille.

Rao kertoi, että tontti oli merkitty hautausmaaksi, kukaan ei ollut halukas ostamaan sitä ja siitä syystä tontti oli halpa. Rao on kommunisti ja kertoi meille hieman itsekin ihmeissään, että on alkanut lukea Raamattua tavattuaan pastorin.

Dokiparrun suuressa kyläkunnassa on iso hindutemppeli. Nyt hallituksen aikomus on rakentaa tästä alueesta suuri hindupalvontakeskus, mikä tietää useiden uusien temppeleiden rakentamista. Jumala avasi oven oikeaan aikaan Dokiparruun.

Odotimme Dokiparrun rukoushuoneen olevan valmis kesään mennessä, mutta koronaviruksen vuoksi työt ovat tällä hetkellä pysähdyksissä Intiassa olevan ulkonaliikkumiskiellon vuoksi. Rukoushuoneen pastoripariskunnaksi tulee pastori Yesupadam ja hänen vaimonsa. Yesupadam on ICA-seurakuntaperheen parhaimpia evankelistoja.

Peterun ihme

Peterun tontti tuli eteemme myös Jumalan asettamana ihmeenä. Pastori Emmanuel oli rukoillen etsinyt rukoushuonetonttia ja päätyi Peterun suureen kyläyhteisöön viime kesänä. Hän halusi pitää siellä kokouksen ja kysyi koulun piha-aluetta ko. tarkoitukseen. Naapuri tuli paikalle ja kertoi viereisen tontin olevan vapaa ja kehotti pitämään kokouksen siellä.

Asia eteni siten, että lopulta Emmanuel tapasi tontin omistajan, joka tarjosi tonttia ostettavaksi. Omistaja oli poliisi, joka oli myötäjäisinä saanut tontin ja tarjosi sitä kohtuuhintaan.
Peterun pastoriperheenä toimii pastori Emmanuel, vaimo Sowbagyam sekä heidän lapsensa.

Vaikka rukoushuone ei ole vielä valmis, Emmanuel pitää säännöllisesti kokouksia Peterussa ja osanottajia on kymmeniä.
Peterun rakennustyö on myös tällä hetkellä pysähdyksissä.
Jumala johdattaa omana aikanaan oikeat ihmiset eteemme vieden työtään eteenpäin. Näin uskomme käyneen edellä mainituissakin tapauksissa.

Muut seurakunnat

Mandadamin seurakunnassa, josta kerroimme 1/2019 ilmestyneessä lehdessä (nuori pastori Paul), työ jatkuu voimallisesti ja pastori onkin pyytänyt lupaa laajentaa rukoushuonetta.

Mopidevissa seurakuntalaiset tekivät parannusta, kun yksi vanhemmistoveli siirtyi ajasta ikuisuuteen. Veli Aabraham oli tehnyt työuransa valtion virastossa ja oli ottanut vastaan hindujen epäjumalille uhraamaa lihaa. Häntä oli tästä varoitettu, mutta hän ei pitänyt asiaa vakavana. Viime syksynä eräs profeetta oli vieraillut seurakunnassa ja puhunut Aabrahamille, että Jumala varoittaa tätä vakavasta synnistä ja ellei hän tee parannusta, Jumala joutuu puuttumaan asiaan.

Aabraham ei ollut kuuliainen ja hän sairastui yhtäkkiä marraskuussa. Veljet kävivät rukoilemassa hänen puolestaan, mutta synnintunnustusta ei kuulunut. Hänen pastoripoikansa, joka tiesi isänsä asian, kysyi monesti: ”Eikö sinulla ole mitään omallatunnollasi?” Lopulta kovissa kivuissa ollessaan Aabraham lopulta nöyrtyi. Jumala antoi hänelle vielä kaksi viikkoa kivutonta aikaa hyvästellä seurakuntalaiset ja lähimmäiset, ennen kuin otti hänet pois.

Pastori Michael kertoi, että tapahtunut oli vienyt seurakuntalaiset tutkimaan itseään ja sen seurauksena seurakuntaelämä on raitistunut ja riidat sekä muut häiriötekijät ovat loppuneet.

Hyderabadissa, Vijayawadassa, Visakhapatnamissa, Veerampalempakalussa, Krotha Tungapadussa, Chilakalapudissa, Rudhravaramissa, Zillepallissa, kaikissa näissä evankeliumin julistus menee eteenpäin. Jos Herra suo ja tuo maailmanlaajuinen virus hellittää, pastorit pitävät suunnittelemiaan evankelioimiskokouksia touko-kesäkuussa.

Muistetaan rukouksin Intiaa ja siellä olevaa Kristuksen ruumista.

Intian lähetit

Comments are closed.