Sähköiset viestintävälineet korona-aikana

Sähköiset viestintävälineet korona-aikana

Seurakunnat ovat nyt joutuneet sopeuttamaan toimintaansa uusien määräysten mukaan. Yli kymmenen hengen kokouksethan ovat kiellettyjä. Monet seurakunnat on ehkä yllätetty niin, ettei valmiuksia tilanteeseen oikein ole ollut. Niin ainakin meillä Turussa tapahtui.

Nyt on kuitenkin saatu nettiohjelmia tehtyä yhteistyössä seurakunnan ja Raamattuinstituutin oppilaiden kanssa. Heti ensimmäistä kokousta kävi katsomassa ja kuulemassa tähän mennessä yli 1200 ihmistä.
Tämä osoittaa sen, kuinka tärkeää seurakuntien valmiudet kuulua ja näkyä verkossa on.

On selvää, ettei verkko-ohjelma koskaan voi korvata fyysistä yhteen tulemista. Paavalikin kirjoitti Rooman seurakunnalle, että hän ikävöi näitä nähdä. Pieni seurakunta ehkä voi helpommin järjestää alle kymmenen hengen kokoontumisia.

Tässä on nyt havahduttu myös siihen, kuinka hyvä olisi järjestää isompien seurakuntien solutoiminta. Joskus ne nähdään vaarana seurakunnan yhteydelle, mutta esimerkiksi Australiassa käydessäni näin, kuinka hyvin asia oli järjestetty yli 3000 hengen seurakunnassa.
Solujen johdon koulutuksella ja hyvin järjestetyllä solutoiminnalla on saatu aikaan erinomainen tulos.

Koska Raamattuinstituutissa on ollut hieman alle kymmenen lähioppilasta, on päivittäiset rukouskokoukset voitu hyvin järjestää. Rukousryhmien toiminta on tällaisena aikana ollut kultaakin arvokkaampaa.

Todennäköisesti toiminta palannee suhteellisen normaaliksi kesän aikana, mutta silti on hyvä valmistautua mahdollisiin seuraaviin ongelmiin ? joka tapauksessa verkkoon kannattaa valmistaa ohjelmia ja minun mielestäni rukoussoluja perustaa isompiin seurakuntiin.

Pauli Rahkonen

Comments are closed.