Koronapandemia

Koronapandemia

Tehtäväni on kirjoittaa tähän lehteen ns. ajankohtaiskirjoitus. Onkohan mikään aihe tällä hetkellä ajankohtaisempi kuin korona? Mistään muusta ei puhutakaan, olipa sitten kyse uskovasta tai uskosta osattomasta ihmisestä.
Erityisen mielenkiinnon aiheena on myös kysymys siitä, onko kyse erityisestä Jumalan lähettämästä vitsauksesta vai ei.

Syntiä vähätellään

II Aikakirjan luvun 7 jakeissa 13-14 puhutaan siitä, miten Jumala lähettää vitsauksia; kuivuuden, heinäsirkkoja sekä ruton. Niiden tarkoituksena on kuitenkin se, että synnissä elävä ihminen nöyrtyisi ja palaisi takaisin Jumalan yhteyteen.

Jumala nimenomaisesti lupaa, että nöyrtymisen kautta Hän tekee maan jälleen terveeksi. Nykyihmisen (mukaan lukien monet uskovatkin) on vaikea ymmärtää, että rakastava Jumala voisi antaa vitsauksen tulla. Tämä johtuu siitä, että monien käsitys Jumalan rakkaudesta on vääristynyt. Ajatellaan, että kyllä Jumala rakkaudessaan ymmärtää ja hyväksyy, että ihminen heikkoudessaan elää synnissä.

On tietenkin totta, että Jumala rakastaa ihmistä. Mutta toisaalta Hän vihaa syntiä. Nykyihmisen ongelmana on vähätellä syntiä. On sanottu hyvin, että toisaalta Jumala katsoo meitä Jeesuksen veren läpi nähden meidät täydellisinä, mutta toisaalta Hän ei kuitenkaan katso syntejämme läpi sormiensa. Sen tähden synnit tulee aina tunnustaa, niin Jeesuksen veri saa puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Nimenomaan synnin tähden Jumala joskus joutuu lähettämään vitsauksia. Kaiken takana on kuitenkin suunnaton rakkaus, minkä mukaisesti Jumala haluaa pysäyttää ihmisen näkemään oman tilansa ja palaamaan takaisin Jumalan yhteyteen.

Maailman laajuinen vitsaus

Tässä kirjoituksessa ei haluta ottaa kantaa siihen, onko korona Jumalan lähettämä vitsaus vai ei. Jokainen lukija saa päättää sen itse. Sinänsä siitä olemme varmasti samaa mieltä, että kyse on vitsauksesta, joka on kohdannut koko maailmaa.

On myös huomattava, että maailmakin tunnustaa tämän. Maailman lehdistössä on kirjoitettu jo heinäsirkoistakin mainittuun sävyyn. Esim. Iltalehti kirjoitti 25.1.2020, että miljardit heinäsirkat pimentävät taivaan Itä-Afrikassa ja että tuho on raamatullinen.

Edelleen Iltasanomat kirjoitti 11.6.2019:”Raamatusta tuttu vitsaus on parhaillaan käymässä toteen Sardiniassa.” Sama koskee koronaakin. Brittiläinen Express toteaa 13.3.2020:”Onko korona merkki raamatullisesta lopunajasta?” Edelleen Israelin media käyttää koronaviruksesta uutisoidessaan nykyhebrean sanaa Mogefat, joka tarkoittaa kirjaimellisesti vitsausta. Tässä oli vain muutamia esimerkkejä.

Synnistä on tehtävä parannus

Hesekielin 33 luvun 1-9 jakeissa puhutaan siitä, että Jumala on asettanut vartijoita vartioimaan kansan maallista ja hengellistä turvallisuutta. Miekan lähestyessä vartijan tulee puhaltaa pasuunaan ja varoittaa vaarasta. Samoin vartijan, joka on kuullut Herran sanan, on varoitettava kansaa Jumalan puolesta.

Maallisessa mielessä ainakin minua siunaa suuresti Suomen presidentti Sauli Niinistön esimerkillinen toiminta koronaviruksen kohdalla. Eräässä haastattelussa hän totesi: ”Olin aktiivinen ja varoitin – mitä olisikaan ajateltu, jos olisin ollut koko ajan hiljaa? Minähän olen presidentti.” Hän on täyttänyt ja täyttää vartijan tehtävänsä.

Mutta missä ovat tänä päivänä hengelliset vartijat? Missä ovat ne, jotka kuulevat Herransa sanan ja julistavat sen rohkeasti kansan keskellä. Liian paljon on niitä, jotka ovat vaienneet. He eivät uskalla enää puhua niin kuin on kirjoitettu. Onneksi on vielä joitakin, jotka eivät puhu ainoastaan ”korvasyyhyyn” vaan julistavat synnin synniksi ja että siitä on tehtävä parannus.

Eräs heistä, David Wilkerson, on jo kuollut, mutta onneksi hän vielä kuoltuaankin puhuu. Hän oli todellinen hengellinen vartija, joka kuuli Jumalan äänen ja puhalsi pasuunaan. Hän kirjoitti jopa kirjan, jonka nimi on Pasuuna soi.

Aiheeseen liittyen Wilkerson sai vuonna 1986 sanoman: ”Näen ruton tulevan maailmaan, ja baarit, kirkot ja hallitus suljetaan. Rutto osuu New Yorkiin ja ravistaa sitä niin kuin sitä ei ole koskaan ravistettu. Rutto pakottaa rukoilemattomat uskovat radikaaliin rukouksiin ja Raamattuihinsa, ja parannus tulee olemaan Jumalan miehen huutama saarnatuolissa. Ja siitä tulee kolmas suuri herääminen, joka pyyhkäisee Amerikan ja maailman.”

On aika tarkistaa omat arvonsa

Olipa sitten korona Jumalan lähettämä tai ei, niin uskon, että senkin kautta toteutuu sanankohta: ”Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut” (Room.8:28).

Korona on pysäyttänyt koko maailman. Luin tänään astronautista, joka oli ollut kuukausien ajan avaruudessa palaten vasta nyt takaisin maahan. Hän totesi:”Näyttää siltä, että palaamme takaisin täysin toisenlaiselle planeetalle.” Olipa osuvasti sanottu.

Uskon, että monien arvot menevät nyt uusiksi. Monet tulevat etsimään Jeesusta pelastajanaan. Monet uskovat tarkistavat omaa hengellistä tilaansa ja lähestyvät uudelleen Jumalaa aivan uudella tavalla. Tätä saamme kaikki yhdessä rukoilla!

Toisaalta me Herran omat saamme luottaa Psalmin tekijän sanoihin:”Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: ’Herra on minun turvani ja linnani’… et sinä pelkää…ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee” (Ps. 91:1-2, 5-6).

Lukijaani Siunaten

Vesa-Pekka Lanne
Lohja

Comments are closed.