Paljonko ihmisiä pelastuu? Kai kuitenkin suurin osa? Kaikki hyvää tekeväthän pelastuvat?

Paljonko ihmisiä pelastuu? Kai kuitenkin suurin osa? Kaikki hyvää tekeväthän pelastuvat?

Olisi hienoa vastata, että paljon, ja suurin osa tai kaikki, ja tietenkin hyvää tekevät pelastuvat. Totuus on kuitenkin Raamatun mukaan toinen. Luukkaan evankeliumissa (13:23) Jeesukselta kysyttiin näin: ”Onko niitä vähän, jotka pelastuvat? ”Jeesus vastasi: ”Kilvoitelkaa päästäksenne sisälle ahtaasta ovesta, sillä monet koettavat päästä sisälle, mutta eivät voi.

Jeesus siis sanoi, että vähän on pelastuneita, ja ovi on ahdas. Miksi siitä on vaikea päästä sisään? Jos sinun pitäisi mennä jostain ahtaasta, miten toimisit? Laittaisit kaiken ylimääräisen pois, että sopisit sisään, eikö näin?

Ihmisillä on niin paljon asioita, mistä eivät halua luopua, ja sen tähden eivät pääse sisälle pelastukseen. Yksi suurimmista on ylpeys, kun he eivät halua nöyrtyä ja pyytää anteeksi syntejään Jeesukselta. On myös epäuskoa, ei uskota edes, että Jeesus on ovi pelastukseen.

On syntiä elämässä. Jeesus ei hyväksy syntiä, ja Raamatun ohje on, että synnistä pitää tehdä parannus. Nämä kaikki ja monet muut asiat estävät ihmisiä pääsemästä sisälle pelastukseen.

Raamattu puhuu ja viittaa monissa paikoissa siihen, että todellisia pelastuneita on siis vähän. Niitä, jotka luulevat pelastuvansa on paljon, mutta totuus on toinen. Pelkkä ihmisen hyvyys ja hyvät teot eivät myöskään riitä pelastukseen, ei hyvä ammatti, eikä vaikka tekisi vapaaehtoistyötä koko elämänsä.

Ensimmäinen ja tärkein askel pelastumiseen on nöyrtyä ja myöntää olevansa syntinen ja että tarvitsee Jeesusta elämäänsä ja siihen, että pelastuu. Sitten pitää rukoilla Jeesusta elämänsä Herraksi ja pelastajaksi. Kuitenkin niin monelta jää ottamatta tämä ensimmäinen askel, se tärkein, ja siksi pelastuneita on todella vähän.

Olethan sinä pelastuneiden joukossa, etkä vain luulossa, että pelastut?

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.