Muuttumaton Jeesus

Muuttumaton Jeesus

Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti” (Heb. 13:8). Tähän lupaukseen kristikansa on saanut aina luottaa. Sama lupaus on vielä tänäänkin voimassa. Maailma muuttuu ja ihmiskunta sen mukana, mutta me saamme uskoa ja turvata muuttumattomaan Jeesukseen ja Hänen sanaansa.

On ihmeellistä tietää, että tässä sekasortoisessa ja epävarmassa ajassa on vieläkin joku, joka pysyy. Muutosvirta tuntuu kaiken aikaa vain voimistuvan. Tuo synnin ja maailmallisuuden virta on ajassamme niin voimakas, että se vie varmuudella mukanaan, jos emme valvo ja rukoile.

Saamme kaiken keskellä luottaa Jeesukseen lupaukseen, että ”joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu”. Hän kyllä pitää omistaan huolta, kun vain pysymme Hänessä. Jeesus on uskollinen!

On suorastaan käsittämätöntä, miten niin monet antavat periksi tuolle virralle. Ei ole voimaa eikä tahtoa vastustaa sitä. Moni onkin unohtanut, että uskovan tulee olla kuin jalokala esim. lohi, joka ui vastavirtaan. Se vaatii ponnistuksia ja kilvoitusta.

On niin paljon helpompaa antaa periksi synnille ja maailmallisuuden hengelle ja uida myötävirtaan kuin arvoton kala. Pahinta on, kun vilpitön Herran seuraaja joutuu välillä väärinymmärretyksi jopa uskonnollisen maailman keskellä. Tänään on todellakin tutkittava joka päivä kirjoituksista, onko asia niin, kuin me kuulemme tai luemme jostakin.

Pitäkäämme tänäkin vuonna kiinni siitä, mistä olemme varmoja, koska tiedämme, keiltä olemme sen oppineet, kuten Paavali on meitä opettanut. Kun näin teemme, me emme eksy ja voimme luottaa siihen, että uskollinen Jeesus on kanssamme!

Lukijaani siunaten

Vesa-Pekka Lanne

Comments are closed.