Miksi rukous? Miksi ihmiset rukoilevat?

Miksi rukous? Miksi ihmiset rukoilevat?

Raamattu puhuu paljon rukouksesta, ja hengellisissä tilaisuuksissa aina rukoillaan. Rukous on puhetta Jumalalle. Voit rukoilla ihan kuin puhuisit parhaalle kaverille. Rukoukseen ei ole kaavoja, eikä tarvitse miettiä oikeita sanamuotoja tai lauseita. Tärkein rukoushan on syntien anteeksi pyytämistä Jumalalta ja näin saada rauha omaan elämään.

Jumala on myös kiinnostunut sinun elämästäsi ja odottaa sinulta ”puhetta”, ihan kuin vanhemmat odottavat omalta lapseltaan kuulumisia. Eiväthän vanhemmatkaan tiedä, miten auttaa lastaan, jos hän ei kerro tai puhu tai pyydä apua tms. Rukous voi olla esim. kiittämistä päivän asioista, huolista ja murheista, omista tai toisten elämästä kertomista ja varjeluksen pyytämistä elämään jne. Rukous on siis puhetta Jumalalle, ihan kuin puhuisit parhaalle kaverille.

Voit rukoilla hiljaa mielessäsi tai ääneen, voit rukoilla kotona tai kirkossa tai seurakunnassa, linja-autossa tai ajaessasi autoa. Jumala kuulee kaikki rukoukset ja kaikkialta. On sanottu, että rukous on yhtä tärkeä ihmisen hengelliselle elämälle kuin hengittäminen meidän fyysiselle elämällemme. Kukaan meistä ei pysy hengissä, ellei hengitä. Kukaan ei myöskään pysy vireänä uskossa, ellei rukoile.
Tahdomme varmasti kaikki enemmän kohdata taivaallista Isäämme Jumalaa, ja saada uutta paloa ja vireyttä uskoomme. Rukoilkaamme siis enemmän!

Haaste juuri sinulle ja minulle

Jos rukoilet päivässä minuutin, kokeile rukoilla kaksi minuuttia. Jos rukoilet päivittäin viisi minuuttia, rukoile jatkossa 10 minuuttia. Jos puhut isälle aamuin illoin rukouksessa, puhu jatkossa päivälläkin pari kertaa lisää. Uskon, että rukousta lisäämällä saisimme huomata suuria omassa elämässämme ja ympärillämme.

Jaakob 5:15-16: ”Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Herra antaa hänen nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.