Mikä on Pyhä Henki?

Mikä on Pyhä Henki?

Pyhä Henki on Jumalan kolmas persoona. Yksi on Jumala itse, toinen on Jeesus, hänen poikansa, joka on siis kuin Hän, eli yhtä, sitten kolmas on Pyhä Henki. Pyhä Henki on näkymätön ja voi olla kaikkialla yhtä aikaa. Ihminen, joka on uskossa, saa kokea miten Pyhä Henki on todellinen.

Raamattu sanoo, että ihmiset, jotka eivät usko Jeesukseen eivät voi nähdä tai kokea Pyhän Hengen olemassa oloa, mutta uskoville Pyhä Henki on todellinen. Pyhä Henki ei ole mitään kuvitelmaa tms.

Pyhä Henki on siis ikään kuin Jeesus keskellämme, joka on näkymätön. Raamattu kertoo, että Pyhä Henki tuli maailmaan vasta kun Jeesus nousi taivaaseen, eli aiemmin sitä ei ollut. Ja Raamattu kertoo myös, että Pyhä Henki tekee edelleen samoja asioita kuin Jeesus maan päällä ollessaan teki.

Pyhä Henki lohduttaa, parantaa, koskettaa, pelastaa, antaa rauhan sydämeen, ohjaa, puhuu ihmiselle, avaa Raamatun kirjoituksia, puolustaa uskovia ym. Kaiken tämän voi kokea vain Jeesukseen uskovana. Ihmiselle, joka ei ole uskossa, Pyhä Henki on vain sana ja nippu tietoa, ei mitään todellista. Jeesus tahtoisi kuitenkin olla todellinen ja elävä juuri sinun elämässäsi Pyhän Hengen kautta.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.