Shalom!

Shalom!

Jumalan kunniaksi on ilo kertoa, että olemme viime aikoina tavanneet paljon Jumalaa etsiviä ihmisiä. Kiitos, jos rukoilet, että heistä tulisi todellisia opetuslapsia eli pysyvää hedelmää…! Hengellinen työ on riippuvainen Jumalan armosta ja esirukouksistasi.

Uusia tuttavuuksia

Pyytäisimme A:n puolesta rukousta. Hän etsi kadulla Jeesusta, ja olemme pitäneet yhteyttä häneen ja vieneet seurakuntaan, mutta ei ole vielä tehnyt kunnollista parannusta. Hän on kyllä janoinen Jumalan puoleen ja haluaa opiskella Jumalan sanaa.

Avigail on pitänyt häneen yhteyttä, mutta naisena hän ei voi A:ta yksin opettaa vaan on tavannut häntä yhdessä muiden uskovien kanssa. Olemme rukoilleet, että hän kuulisi ja lukisi Jumalan Sanaa ja Raamattua.
Eräänä iltana Jumala vastasi erikoisella tavalla; kun A. hukkasi avaimensa, niin kutsuimme hänet yöksi kotiimme. Seuraavana päivänä luimme ja keskustelimme hänen kanssaan koko aamupäivän Raamatusta. Mutta rukoillaan hänelle myös muita uskovia ystäviä, ja ennen kaikkea todellista parannusta ja yhteyttä Jeshuan kanssa.

Ystävyys kantaa hedelmää

Avigail on pitänyt yli 1,5 vuotta yhteyttä N:aan. N:an matkalla on ollut paljon erilaisia vaiheita, vastoinkäymisiä ja haasteita, mutta nykyisin hän käy viikoittain kotipaikkansa seurakunnassa ja hänellä on halu mennä kasteelle. Rukoillaan, että N. saa ottaa rauhassa askeleita yhä läheisempään yhteyteen Jumalan kanssa.

Yhteistyötä reippaiden turistien kanssa

Eräänä maanantaina olimme jyväskyläläisen nuorten ryhmän sekä muutaman paikallisen uskovan kanssa kertomassa hyvää sanomaa Tel Avivin kaduilla. Heti alkuunsa bongasimme jyväskyläläisten kanssa erään erittäin avoimen muslimimiehen, I:n, ja kutsuimme hänet kuuntelemaan, kun Dudu kertoi fläppitaulun avulla evankeliumia kymmenen käskyn kautta.

Dudu sai kertoa hänelle koko evankeliumin ja rukoilla hänen puolestaan. Vaihdoimme myös I:n kanssa yhteystiedot ja I. on jo käynyt Dudun kotona pidettävässä seurakunnan solussa.

Aiemmin rohkaisimme ja koulutimme Dudua ihmisten kalastamiseen ja on ollut ilo seurata kuinka liekki palaa entistä kirkkaammin ja taitokin on matkanvarrella lisääntynyt. Ja niinhän sen pitäisi seurakunnassakin olla, että lampaat synnyttävät lampaita.

Viimeisen saamamme tiedon mukaan I. kertoi, että hänellä on ongelmia palestiinalaisten viranomaisten kanssa, emmekä tiedä mistä on kysymys. Rukoillaan I:n puolesta, että hän pääsisi uskossa eteenpäin.

Samana päivänä jyväskyläläisten nuorten kanssa Avigail tapasi vanhan n. 75-vuotiaan uskonnolliselta näyttävän naisen kävelykadulla yhdessä hänen filippiiniläisen avustajan kanssa. Avigail kysyi, että saako hän siunata heitä Jeshuan nimessä ja he suostuivat ilomielin.

Rukouksen jälkeen nainen ja hänen avustajansa kuulivat evankeliumin, ja uskonnollinen nainen oli samaa mieltä kaikesta. Hän kertoi kuulleensa myös aiemmin Jeshuasta. Lopulta Avigail kysyi, että haluaako hän sanoa Jeesukselle kyllä ja saada synnit anteeksi ja hän halusi ilomielin.
Avigail vähän yllättyi, kuinka tämä uskonnollisen näköinen mummo rukoili Jeshuaa siinä kadulla. He antoivat myös puhelinnumeronsa yhteydenpitoa varten.

Jyväskylän innokkaat nuoret löysivät kadulta kodittoman miehen, joka oli aiemmin ottanut kasteen meressä, mutta ei ollut koskaan päätynyt seurakuntaan (huom. Raamatun malli on, että ihmiset kasteen yhteydessä saavat hengellisen kodin, eli seurakunnan). Jyväskyläläiset kustansivat miehelle yön hostellissa ja halusivat rohkaista häntä seurakuntaan.

Oli hienoa työskennellä innokkaan nuorten ryhmän kanssa ja toivoisimme näkevämme enemmänkin tällaista paloa, että Israelissa lomailun lisäksi annetaan laatuaikaa Jumalan rakkauden välittämiseen israelilaisille.

Uskonnollisuuden haaste

Andrei jutteli erään uskonnollisen alueen synagogassa Jesajan 53. luvun profetiasta. Synagogassa vierailumme meni hyvin ja saimme eri näkemyksistämme huolimatta kahvit, mutta kadulla nousi pienmuotoinen mellakka ääriuskonnollisten toimesta.

Hedelmää Jumalan kunniaksi

Avigail vei kesäkuussa työkaverinsa Kostan kanssa yhdelle Or-nimiselle nuorelle miehelle Uuden Testamentin, jonka hän oli omatoimisesti tilannut Jews for Jesus (Juutalaiset Jeesukselle) -järjestön nettisivuilta. Or tarkoittaa heprean kielellä valoa.

Tämä nuorimies rukoili Jeshuaa elämäänsä ja on siitä lähtien käynyt viikoittain seurakunnassa. Eräs seurakunnan vanhimmistoveli Moti piti hänelle uskon perusteet -kurssin. Elokuun alussa hän meni kasteelle Jordanilla. Rukoillaan Orin puolesta, että hän saisi olla taivaallisena valona omalle kansalleen…!

Rukous- ja kiitosaiheita

Mark. 4:8: ”Ja osa putosi hyvään maahan; ja se nousi oraalle, kasvoi ja antoi sadon ja kantoi kolmeenkymmeneen ja kuuteenkymmeneen ja sataan jyvään asti.” Rukoilkaa, että työmme ja Sanan kylvömme osuisi hyvään maaperään ja saisi aikaan pysyvää iankaikkiasta hedelmää…!
Rukoilkaa myös Markuksen terveyden puolesta, sillä hänen nivelissä on jotain ongelmaa ja sitä selvitetään parhaillaan lisätutkimuksilla…!
Muutenkin kaikkien meidän terveyttä kannattaa muistaa rukouksin!

Israelin lähetit

Comments are closed.