Uuden työkauden edessä

Uuden työkauden edessä

Tätä lehteä lukiessamme kesä alkaa jo olemaan lopuillaan. Taas kerran olemme seurakunnissa uuden työkauden edessä. Meillä on monenlaisia haasteita ja kysymyksiä ratkaistavanamme. Joissakin seurakunnissa voi olla taloudellisia murheita, toisissa taas ihmissuhdeongelmia jne.

Pohdimme Jumalan edessä, miten työ voisi mennä paremmin eteenpäin. Miten sieluja voisi pelastua enemmän? Kunpa ketään ei lankeaisi pois uskosta. Mietimme myös aidosti, että mihin tämä aika on oikein menossa. Synti rehottaa ja on tehty luvallisemmaksi kuin koskaan aikaisemmin.

Ensimmäistä kertaa maamme historiassa esim. pääministeri osallistui Pride-kulkueeseen. Pelolla odotamme uusia lainsäädäntöhankkeita, jotka johtavat rakasta kotimaatamme kohti turmiota.

Meillä on kuitenkin lupaukset Raamatussa. ”Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?” (Room. 8:31). ”Tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita” (Matt. 16:18). Vieläpä Jeesus kehottaa meitä nostamaan päämme, kun näemme tämän kaiken tapahtuvan.

Me saamme jatkaa rukousta esivallan puolesta. Me saamme edelleen pitää vanhurskautta voimassa. Me saamme viedä evankeliumia eteenpäin niin kotimassa kuin lähetyskentilläkin. Me saamme edelleen olla valona ja suolana tässä ajassa.

Sanonkin, että valomme erottuu ja suolamme maistuu selkeämmin kuin koskaan ennen tässä pimeässä ajassa. Tätä valoa ja suolaa ihminen kuitenkin syvimmillään kaipaa.

Tämän vuoksi kehotan sinua lukijani olemaan rohkealla mielellä ja tekemään Herran työtä omalla paikallasi seurakunnan keskellä. Uskon ja luotan siihen, että jokainen meistä saa ajallaan niittää, kun olemme vain uskollisia Hänelle, joka on meidät kutsunut.

Saakoon tuleva syyskausi seurakunnassasi olla entistäkin hedelmällisempi.

Siunaten

Vesa-Pekka Lanne

Comments are closed.