Meneekö uskovilta tai seurakuntien jäseniltä paljon rahaa seurakunnalle? Onko totta, että kymmenykset eli 10 % tuloistaan on pakko antaa seurakuntaan?

Meneekö uskovilta tai seurakuntien jäseniltä paljon rahaa seurakunnalle? Onko totta, että kymmenykset eli 10 % tuloistaan on pakko antaa seurakuntaan?

Seurakunnissa on kaikki vapaaehtoista. Esim. seurakunnan jäseneksi liitytään ainoastaan omasta tahdosta ja vapaaehtoisesti. Myös seurakunnassa käyminen, auttaminen ja kaikki siellä tehtävä työ on aina vapaaehtoista, ja myöskin rahan antaminen on täysin vapaaehtoista.

On totta, että seurakunnissa puhutaan kymmenyksistä ja kerätään joissain tilaisuuksissa rahaa, joilla katetaan toiminnan kuluja, mutta niihin osallistuminen on aina täysin vapaaehtoista. Voit ihan huoletta ja hyvillä mielin olla laittamattakin niihin rahaa, jos niin koet.

Mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että Raamattu antaa paljonkin ohjeita antamiseen ja rahaan ja siihen, miten sitä tulisi antaa seurakunnalle toimintaa varten, ja miten sitä kautta evankeliumi menee eteenpäin tehokkaammin.

Raamatun ja Jumalan matematiikka onkin erilainen kuin koulussa opittu ja opettaakin, miten antaessaan saa, ja miten jokainen, joka antaa Jumalalle ja Jumalan työhön varoja, ei varmasti tule köyhtymään.

Päinvastoin Jumala lupaa antaa moninkertaisesti takaisin. Raamatun mukaan antaja saakin varmasti kokea elämässään monessa asiassa siunauksia, jos palvelee Herraa varoillaan ja ajallaan.
Raamattu opettaa myös, että yksi parhaimmista sijoituksista on se, kun antaa Jumalalle, olipa kyse ajasta, varoista tms., sillä elämäämme tulevat siunaukset tulevat kaikki Jumalalta.

Janne Kujala
Peräseinäjoki

Comments are closed.