Kategoria: Pääkirjoitus

Uuden työkauden edessä

Uuden työkauden edessä

Tätä lehteä lukiessamme kesä alkaa jo olemaan lopuillaan. Taas kerran olemme seurakunnissa uuden työkauden edessä. Meillä on monenlaisia haasteita ja kysymyksiä ratkaistavanamme. Joissakin seurakunnissa voi olla taloudellisia murheita, toisissa taas ihmissuhdeongelmia jne.

Read More Read More

Ihmisen rikkinäisyys

Ihmisen rikkinäisyys

Kokemus osoittaa, että ehjät ja tasapainoiset ihmiset ovat niitä, jotka ovat saaneet kokea rakkautta elämässään. Meille suomalaisille rakkaudesta puhuminen on vaikeaa. Voidaan sanoa, että tämä katajainen kansamme on varsin karua.

Read More Read More

Jumala tekee uutta

Jumala tekee uutta

”Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin minä teen tien korpeen, virrat erämaahan” (Jes. 43:19).
Ihmiset antavat usein Uutena Vuotena lupauksia paremmasta elämästä. Niissä luvataan, että nyt elämä muuttuu tavalla tai toisella. Nyt aloitan laihdutuskuurin tai nyt alan huolehtimaan fyysisestä kunnostani.

Read More Read More

Joulu – vanha kulunut juttu?

Joulu – vanha kulunut juttu?

Jouluevankeliumi on varmaan eräs tutuimmista Raamatun kertomuksista. Lähes kaikki muistavat Joosefin ja Marian, seimen eläimineen, paimenet, enkelit ja jopa itäisen maan tietäjät. Tästä on kuultu ja tämä on näytelty lukemattomat kerrat koulujen joulujuhlien kuvaelmissa. Kaikki tämähän on hyvää ja toivoisi, että siitä yhä pidetään kiinni koululaitoksessakin.

Read More Read More

Päämääränä taivas

Päämääränä taivas

Kun elämme uskon elämäämme tai olemme mukana seurakunnan toiminnassa, tahtoo itse uskon päämäärä kadota näköpiiristämme johonkin kauas horisontin taakse. Kuitenkin Jumala lähetti Poikansa, että meillä olisi iankaikkinen elämä. Jeesus lohdutti opetuslapsiansa sillä, että hän tulee hakemaan meidät luoksensa sinne, missä hänkin on. Jeesus istuu taivaassa Isän oikealla puolella. Siispä hän hakee meidät taivaaseen. On vain jotenkin luonnollisempaa elää vain tämän hetken virrassa ajatellen juuri nyt tai aivan lähitulevaisuudessa käsillä olevia asioita.

Read More Read More

Luottamus Herraan

Luottamus Herraan

Mitä on tuo luottamus, mikä sinulla on?” (Jes. 36:4). Näin kysyttiin Jerusalemin edustalla Assurin kuninkaan puolesta kuningas Hiskialta sen jälkeen, kun Assurin kuningas oli jo valloittanut kaikki Juudan varustetut kaupungit. Itse asiassa Assurin kuninkaan edustaja Rabsake tiesi varsin hyvin, mihin Hiskia luottaa.
Jakeessa 15 hän sanoo: ”Älköön Hiskia saako teitä luottamaan Herraan, kun hän sanoo: ’Herra on varmasti pelastava meidät; ei tätä kaupunkia anneta Assurin kuninkaan käsiin.’” Inhimillisesti katsoen tilanne oli toivoton.
Hiskialla ei ollut mitään mahdollisuutta kestää assurilaisten hyökkäyksen edessä. Jerusalemin kohtalo oli sinetöity.

Read More Read More

Jumalan tekoja

Jumalan tekoja

Viimeisien kuukausien aikana Jumala on puhunut voimakkaasti siitä, kuinka apostolit rukoilivat, että saisivat rohkeasti puhua Jumalan Sanaa ja että Herra ojentaisi kätensä niin, että sairaita paranee ja ihmeitä ja tunnustekoja tapahtuu Jeesuksen nimen kautta.
Varmasti me kaikki ymmärrämme, että se olisi hyvä asia. Viime päivinä olen tullut siihen tulokseen, ettei se ole vain hyvä asia, vaan se on elämän ja kuoleman kysymys.

Read More Read More

Joulun herra

Joulun herra

On jälleen aika, jolloin Suomen kansa joutuu tekemisiin seimen lapsen kanssa omasta halustaan tai tahtomattomattakin. Jotkut tunnelmoivat hänen valossaan, käyvät jopa joulukirkossa, toiset säilyttävät välinpitämättömyytensä.
Eräät korvaavat joulun alkuperäisen ajatuksen joulupukilla, tontuilla, lahjatohinalla sekä runsailla jouluruuilla. On niitäkin, joille tärkeää on se joulupullo tai useampikin.

Read More Read More