Kategoria: Evankeliumi

Hullutuksen salaisuus

Hullutuksen salaisuus

Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima” (1 Kor. 1:18). Uskosta osattomalle ihmiselle Jeesuksen kärsiminen ja ristinkuolema syntisten edestä tuntuu usein järjettömältä.
Miten Jumala, jos sellaista onkaan, ei voisi antaa muuten vaan ihmiselle anteeksi, jos kerran väittää olevansa kaikkivaltias?

Read More Read More

Uudestisyntymä

Uudestisyntymä

Tästä ei opeteta kouluissa eikä yliopistoissa, vaikka se on ihmiselämän tärkein tapahtuma. Ilman tätä kokemusta ei Jeesuksen sanojen mukaan voi nähdä taivaan valtakuntaa. Uudestisyntymä on ehdoton edellytys päästä taivaaseen.

Uudestisyntymä ei ole jälleensyntymistä maan päälle niin kuin hindut opettavat. Huonon elämän elänyt lääkäri Nieminen ei synny maan päälle sorvari Niemisenä. Meille on annettu vain tämä yksi ainutkertainen elämä.

Itse asiassa synnymme kahdesti, ensin äidistä ja sitten Jumalasta. Miten tämä jälkimmäinen tapahtuu? Jeesus sanoo:”Katso minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven minä käyn hänen tykönsä sisälle…” Hän puhuu meidän sydämemme ovesta. Kun avaat sydämesi oven, paljon muuttuu heti ja myöhemmin vielä enemmän.

Synnit saat välittömästi anteeksi, rauha ja ilo valtaavat sisimpäsi. Tapasi ajatella muuttuu, myös arvomaailmasi menee uuteen järjestykseen. Yhteys Jumalaan alkaa toimimaan Jeesuksen kautta, siis rukouksiisi alkaa tulla vastauksia. Hän alkaa johdattamaan elämääsi, sillä Hän ei tule sydämeesi alivuokralaisena vaan isäntänä.

Havaitset pian, että syntitottumukset putoavat pois toinen toisensa jälkeen, saat voiman uuteen elämään. Alat huomioimaan ja välittämään muistakin ihmisistä, saat rakkauden.
Mutta muista, sydämen ovessa on kahva vain sisäpuolella, Jeesus ei tule kenenkään elämään väkipakolla. Sinä päätät, otatko hänet vastaan.

Harri Lampinen

Toteutuuko saatanan tahto elämässäsi?

Toteutuuko saatanan tahto elämässäsi?

Uskovaisena olen monesti pohtinut, miten ihmiset kauhistelevat terroristien tekoja, verenvuodatusta ja kuolonuhreja, mutta samaan aikaan he eivät näe pahinta terroristia laisinkaan, vaikka se vaikuttaa valtavalla voimalla ympäri maailman.
Tuo maailman vaikutusvaltaisin terroristi on itse saatana ja hänellä on suuri armeija sotilaita apunaan sekä henkimaailmassa että ihmisissä.

Read More Read More

Aikamme tuulet

Aikamme tuulet

Ennen aikaan vapaassa kristillisyydessä katsottiin varsin yleisesti, ettei uskovien tulisi osallistua puoluepolitiikkaan. Itsekin erosin puolueesta, johon olin kuulunut ja jonka edustajana istunut Turun Kauppakorkeakoulun edustajistossa.

Read More Read More

Elämästä ei kukaan selviä hengissä

Elämästä ei kukaan selviä hengissä

Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoon pellavaan ja vietti iloista elämää loisteliaasti päivästä toiseen. Mutta hänen porttinsa pieleen oli jätetty virumaan köyhä mies, nimeltään Lasarus, täynnä paiseita. Hän halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitaan.

Read More Read More

Työmiesten puute

Työmiesten puute

Katsellessaan kerran ihmisjoukkoja, tuli Jeesuksen heitä sääli, koska he olivat kuin lampaat ilman paimenta. Ihminen ilman Jumalan kaitsentaa jää omilleen ja on usein elämässään hukassa vailla selvää suuntaa. Jumalan johdatuksessa vaeltaminen luo ihmiselämään selvän suunnan, turvallisuuden ja järjestyksen.

Jeesus halusi lähettää omiaan eksyksissä vaeltavien ihmisten tykö kertomaan syntien anteeksisaamisesta, Jumalan tiestä ja iankaikkisesta elämästä. Siksi hän pyysi uskovia rukoilemaan, että Jumala lähettäisi työmiehiä Jumalan elopellolle.
Se oli Jeesukselle hänen sydämensä asia. Jos se on Jumalalle tärkeää, niin sen pitäisi olla sitä myös meille.

Read More Read More

Mihin kannattaa sijoittaa?

Mihin kannattaa sijoittaa?

tolvaUskon, että kaikki meistä haluavat turvallisen ja varman tulevaisuuden. Monet eri alojen asiantuntijat tarjoavatkin huiman määrän vaihtoehtoja, miten varautua tuleviin aikoihin ja elämään. Kaikki varmasti olemme yhtä mieltä siitä, että tulevaisuuden sijoituksen tulisi olla varma ja pysyvä ja kestettävä niin pitkään kuin suinkin.

Read More Read More