Kategoria: Evankeliumi

Miksi Jumala sallii sotia ja rikollisuutta?

Miksi Jumala sallii sotia ja rikollisuutta?

Raamatun mukaan syntiin lankeemuksen myötä koko maailma joutui pahan eli sielunvihollisen valtaan. Toisaalta ihmisten oma turmeltuneisuus synnyttää pahaa. Sodathan johtuvat yleensä vallanpitäjien itsekkäistä tavoitteista, joilla tavoitellaan oman maan vallan tai vaurauden lisäämistä jonkin muun maan kustannuksella.

Myös rikokset ovat suoraa synnin seurausta. Jumala kuitenkin haluaisi pelastaa kaikki syntiset eikä siksi halua tuhota heitä, mikä olisi ainoa tapa estää sodat ja rikollisuus.
Syyllinen ei siis ole Jumala, vaan saatana ja syntiset ihmiset. Kun Jeesus palaa perustamaan valtakuntansa, loppuvat myös sodat ja rikollisuus.

Pauli Rahkonen
Turku

Raamatun ennustukset toteutuvat

Raamatun ennustukset toteutuvat

Jumalan sana tänä päivänä yritetään tehdä tyhjäksi kaikella tavalla. Siitä on väännöksiä ja käännöksiä. Siitä puhutaan valikoiden vain joku määrätty kohta, joka tukee omaa opinsuuntaa. Sielunvihollinen ei halua, että Jumalan sana otettaisiin todesta.

Mieleeni tuli laulu, jossa sanotaan, että Jumalan sana on luja ja varma, Jumalan sana on luotettava. Ja sen kertosäkeistössä sanotaan, että Jumalan sana, totta se on. Kun se on väärentämätöntä Jumalan sanaa, se on totta.

Read More Read More

Onnellinen kansa

Onnellinen kansa

Demokratia

Tutkimusten mukaan suomalaiset ovat yksi maailman onnellisimmista kansoista. Eräs keskeinen tekijä tähän on suomalaisten poikkeuksellinen keskinäinen tasa-arvoisuus. Ensiksikin, elämme erittäin vahvassa demokratiassa.

Read More Read More

Huomaatko Jumalan suuria tekoja?

Huomaatko Jumalan suuria tekoja?

Eräänä talvi-iltana, noutaessani polttopuita, pysähdyin katsomaan taivasta yläpuolellani ihmeissäni. Lukemattomat tähdet tuikkivat taivaalla, ”laulaen” ylistyslaulua Herran kunniaksi. Kuu, heijastaen aurinkomme kirkkautta niin ylväästi näkökentässämme, hallitsee yötä kuin kapellimestari orkesteriaan johtamassa. Päivän aikaan meille suo valoa ja lämpöään tuo ihmeellinen aurinko, joka kirkkaudellaan meidät sokaisee, jos siihen luomme katseemme. Nämä osoittavat meille määräaikoja ja vuosia. Kuinka suuret ovatkaan Hänen kättensä teot!

Read More Read More

Eben-Eser – tähän asti on Herra meitä auttanut

Eben-Eser – tähän asti on Herra meitä auttanut

Ensimmäisen Samuelin kirjan 7. luvussa on rohkaiseva käytännön esimerkki siitä, miten Jumala ilmestyy niille, jotka Hänen apuaan sydämestään etsivät. Jumala soti jälleen kerran Israelin puolesta ja antoi voiton filistealaisista. Tämän muistoksi Samuel otti kiven ja antoi sille nimen Eben-Eser ja sanoi: ”Tähän asti on Herra meitä auttanut”. Nimi tarkoittaa avun kiveä.

Read More Read More

Mistä voimaa? Mitä Raamattu lupaa uskoville? Omin voiminko on jaksettava vaeltaa?

Mistä voimaa? Mitä Raamattu lupaa uskoville? Omin voiminko on jaksettava vaeltaa?

Elämme aikaa, joka on täynnä monenlaisia haasteita. Meiltä odotetaan paljon elämän eri osa-alueilla ja elämästä tuleekin helposti melkoista suorittamista. Meiltä odotetaan suorittamista opinnoissa, töissä, perhe-elämässä, harrastuksissa, ystävillekin tulisi riittää aikaa ja vastuuta kantaa monilla eri elämän osa-alueilla.
Kaiken arjen keskellä meiltä saattaa omat voimat loppua tai aikaa ei riitä tarpeeksi rauhoittumiseen ja lepäämiseen. Täyttäessään elämäänsä suorittamisella ihminen ei aina osaa elää tässä hetkessä, vaan haaveilee tulevasta, jostain, mikä odottaa ”polun päässä”. Täytämme siis helposti elämämme maallisilla asioilla, joilla ei ole iankaikkista merkitystä.

Read More Read More

Uudesta rahankeräyslaista

Uudesta rahankeräyslaista

Kuninkaan sydän on Herran kädessä kuin vesiojat; hän taivuttaa sen, kunne tahtoo” (San. 21:1).
Vuoden 2016 aikana julkisuuteen tuli tieto sisäministeriön muutosehdotuksesta liittyen kolehdinkeräykseen hengellisissä kokouksissa. Sisäministeriön omaksuman tulkinnan mukaan yhdistyspohjaisten seurakuntien tulisi omata rahankeräyslupa rahankeräämiseen jäsenistön ulkopuolelta. Siten kolehdin kerääminen edellyttäisi mainitun tulkinnan mukaan voimassaolevaa rahankeräyslupaa, jossa on mainittu keräystapana yleisöön vetoaminen tilaisuuksissa.

Read More Read More

Synti

Synti

Me kohtaamme paljon kaikenlaisia ongelmia. Lapsuudessa voimme törmätä kasvuun ja oppimiseen liittyviin ongelmiin. Nuoruudessa voi olla joukkoon kuulumisen ja sopeutumisen kanssa ongelmia. Aikuisiällä voi olla ongelmia löytää elämänkumppani, saada työtä tai maksaa velkaa.
Elämä voi tuoda mukanaan sairauksia, onnettomuuksia, pettämistä ja hylkäämistä. Me itse tai lähimmäisemme voi kärsiä päihde- ja alkoholiongelmista. Tämä kaikki voi tuoda ja tuokin huolta sekä kipua elämäämme. 

Read More Read More