Kategoria: Herätys

Valuutta, jolla on iankaikkinen arvo

Valuutta, jolla on iankaikkinen arvo

Historiankirjoja selatessa harvakseltaan törmää erääseen mielenkiintoiseen tapahtumaan, joka sijoittuu vuosien 1940 – 1945 välille Sachsenhausenin keskitysleirille. Kyseinen operaatio aloitti toimintansa koodinimellä Operaatio Andreas, mutta projektia johtaneen Alfred Naujocksin jouduttua huonoihin väleihin Reinhard Heydrichin kanssa, projekti pantiin jäihin hetkellisesti, kunnes se myöhemmin samana vuonna uudelleen herätettiin henkiin Bernhard Krügerin toimesta.

Seurauksena tästä, operaatio nimettiin uudelleen Operaatio Bernhardiksi. Toisen maailmansodan aikaan natsit suunnittelivat monia keinoja heikentää vihollisiaan, joista yksi oli edellä mainittu operaatio. Ajatus oli lähtöisin Arthur Neben ehdotuksesta aloittaa väärennettyjen Britannian puntien valmistus.

Read More Read More

Hävittäjä

Hävittäjä

Oli keväinen päivä ja aurinko sulatti jäätä asfaltilla. Käänsin autoani parkkiin, mutta etuvetoinen autoni oli eri mieltä ja puski suoraan viereisen auton perään. Raskain mielin jätin kolhitun auton tuulilasiin viestin tapahtuneesta ja puhelinnumeroni.

Read More Read More

Mädäntynyt kattila

Mädäntynyt kattila

Otetaan uusi kiiltävä kattila ja keitetään siinä hernekeitto. Syömisen jälkeen se jätetään likaisena odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Tuohon pesemättömään kattilaan tehdään vielä saman päivän kuluessa kaurapuuroa. Pesua ei tehdä tälläkään kertaa.

Read More Read More

Viimeisen elonkorjuun aika

Viimeisen elonkorjuun aika

Mark. 1:3-4: ”Huutavan ääni kuuluu erämaassa: ’Valmistakaa Herralle tie, tehkää polut hänelle tasaisiksi’, niin Johannes Kastaja saarnasi erämaassa parannuksen kastetta syntien anteeksisaamiseksi”. Tämä sama lähetyskäsky kuuluu meille lopunaikojen uskoville.

Read More Read More

Jumala tahtoo pelastaa jokaisen

Jumala tahtoo pelastaa jokaisen

Suuri valtamerialus seilaa merellä kovassa myrskyssä. Sää on niin huono, ettei eteenpäin näe juurikaan mitään. Ei ole toivoa selviytyä omin avuin määränpäähän. Laivan tiedottaja sähköttää hätäviestejä ja yrittää saada yhteyden toisiin laivoihin kaikella mahdollisella, mitä pystyy käyttämään.

Read More Read More