Tekijä: ylläpito

Uuden edessä

Uuden edessä

Joulunaika on jälleen kerran edessä. Syyskausi on kohta ohitse. Monissa seurakunnissa suunnitellaan kuumeisesti jouluun liittyviä tapahtumia. Samoin on omassakin seurakunnassani. Meillä on tarkoituksena järjestää Virkkalassa joulukadun avauksen yhteyteen liittyvä tapahtuma.
Lisäksi myöhemmin vuorossa on myös seurakunnan joulujuhla. Koronan takia tämä ei viime vuonna onnistunut.

Read More Read More

Korona, ilmasto ja ilmapiiri

Korona, ilmasto ja ilmapiiri

Meille teknillisen ja hyvinvointiajan ihmisille on ilmaantunut ongelmia, joille näyttää olevan vaikea löytää ratkaisua. Päällimmäisinä korona ja ilmastonmuutos.

Eräs puhuja mainitsi puheessaan vielä yhden hyvinvointia uhkaavan muutoksen, se ei liittynyt ilmastonmuutokseen, vaan ilmapiirin muutokseen. Hänen mielestään ilmapiiri on, jos ei nyt raaistunut, niin ainakin kovettunut, tai niin kuin hän ilmaisi, paatunut. Hän esitti havaintonsa perusteluksi puheet, joita hän joutuu kuuntelemaan yleisissä kulkuneuvoissa, urheilukilpailuissa, nuorison kokoontumispaikoissa, radiossa ja televisiossa ja jopa eduskunnassa.

Read More Read More

Vain yksi lause

Vain yksi lause

Oletko koskaan joutunut vangituksi? Aika harva suomalainen on joutunut vankilaan. Luulen, että 99 % prosenttia meistä ei ole ollut vangittu ja saattaa olla, että 80 % meistä ei ole edes koskaan käynyt vankilan sisällä. Jos olisimme kysyneet saman kysymyksen ensimmäisten vuosisatojen kristityiltä, niin vankilassa olleiden uskovien prosentti olisi ollut jonkin verran korkeampi.

Read More Read More

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen vastaan kristitty Päivi Räsänen

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen vastaan kristitty Päivi Räsänen

Olen ollut uskossa yli 34 vuotta. Koko tämän ajan eri seurakunnissa on tuotu esille, että nykyistä vaikeammat ajat ovat tulossa. Tosiasiassa kristittyjä vainotaan maailmanlaajuisesti enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tänäänkin merkittävä osa kristityistä kokee henkilökohtaista vainoa uskonsa tähden.

Sitä vastoin meillä Suomessa on ollut todella helppoa kantaa uskovan nimeä. Harvemmin olen kuullut, että ketään olisi esim. pahoinpidelty uskonsa tähden. Mutta nyt olemme vähitellen tulossa toisenlaiseen aikaan Suomessakin.

Read More Read More