Tekijä: ylläpito

Tehdään työtä niin kauan kuin päivä on

Tehdään työtä niin kauan kuin päivä on

Korona ei näytä vieläkään antavan periksi. Olemme edelleen sen ”kourissa”. Se tuo omat haasteensa jälleen tulevaan työkauteenkin seurakunnan keskellä. On tärkeää olla Jumalan edessä ja pyytää Häneltä viisautta, kuinka edetä. On selvää, että virus tulee ottaa vakavasti eikä sitä tule vähätellä.
Toisaalta olemme Herran kädessä ja tiedämme, ettei meille tapahdu mitään Hänen sallimattaan. En usko Hänen tahtonsa olevan sekään, että väärällä tavalla piiloudumme punkkereihimme. Jeesus ei ole peruuttanut lähetyskäskyään. Tämän vuoksi meidän tulee julistaa evankeliumia ja tehdä työtä niin kauan kuin päivä on, kuten Jeesus meille opettaa.

Read More Read More

Eikö Hiljainen uskova olisi parempi? Ei tulisi aina vääntöjä ja riitoja, kun olisi vaan hiljaa itsekseen uskossaan?

Eikö Hiljainen uskova olisi parempi? Ei tulisi aina vääntöjä ja riitoja, kun olisi vaan hiljaa itsekseen uskossaan?

Ihminen, joka on löytänyt elämälleen tarkoituksen ja iankaikkisen elämän toivon, olisi siis hiljaa. Ihminen, joka on löytänyt jotain upeaa, niin että elämä voi jatkua kuoleman jälkeenkin, mutta ei kerro siitä kellekään. Ei kuulosta mielestäni reilulta.

Read More Read More

Kestävä rukous

Kestävä rukous

Ja hän puhui heille vertauksen siitä, että heidän tuli aina rukoilla eikä väsyä. Hän sanoi: ’Eräässä kaupungissa oli tuomari, joka ei peljännyt Jumalaa eikä hävennyt ihmisiä. Ja siinä kaupungissa oli leskivaimo, joka vähän väliä tuli hänen luoksensa ja sanoi: ’Auta minut oikeuteeni riitapuoltani vastaan’. Mutta pitkään aikaan hän ei tahtonut.
Vaan sitten hän sanoi mielessään: ’Vaikka en pelkää Jumalaa enkä häpeä ihmisiä, niin kuitenkin, koska tämä leski tuottaa minulle vaivaa, minä autan hänet oikeuteensa, ettei hän lopulta tulisi ja kävisi minun silmilleni.’
Niin Herra sanoi: ’Kuulkaa, mitä tuo väärä tuomari sanoo! Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa? Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?’
” (Luuk.18:1-8).

Rukouksen välttämättömyys

On mahdotonta uskoa Jumalaan tuntematta samalla tarvetta rukoilla Jumalaa. Rukous on ehdottoman välttämätön hengellisen elämän kannalta. Jeesus korostaakin tätä asiaa eri tilanteissa opetuslapsilleen. Meidän täytyy rukoilla, sillä olemme aina riippuvaisia Jeesuksesta, jolle nyt elämme ja jolle nyt haluamme elää.

Vertauksen tuomarilla ei ollut mitään arvovaltaa yläpuolellaan. Hän ei välittänyt Jumalasta. Toisten ihmisten mielipiteet ja ajatukset eivät häntä liikuttaneet vähääkään. Hän oli täysin sopimaton tuomariksi. On ymmärrettävä, että tämä tuomari ei ole Jumalan vertauskuva, koska Jeesuskin sanoi, että hän oli väärä tuomari (jae 6) siis Jumalan vastakohta.

Jeesus käyttää häntä tässä vertauksessa, koska hän haluaa sanoa opetuslapsilleen, että jos leski, vertauksen toinen päähenkilö, onnistuu voittamaan tuomarin ja saa tämän kuulemaan hänen asiaansa, miten paljon enemmän Jumalan kansa voikaan luottaa Herralta tulevaan apuun.

Peräänantamattomuus rukouksessa

Vertauksen ydin on naisen hellittämättömyys. Tuomari karkotti naisen luotaan kerta toisensa jälkeen, mutta leskinainen ei antanut periksi. Nainen turvautui ainoaan aseeseen, mikä hänellä oli, peräänantamattomuuteen. ”Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa?” Miten suuri syy Jumalalla onkaan tarttua asioihin!

Kuinka paljon Hän kaipakaan uskoviensa rukouksia ja anomuksia ja saada auttaa meitä? Miten hänen sydämensä mielistyykään, kun me etsimme Jumalaa ja tahdomme kuulla Hänen neuvottelujaan. Hän toimittaa oikeuden pian tai Hän auttaa heitä pian, sanoo jae 8.

Uskova rukous

Vertaus loppuu pysäyttävällä tavalla: ”Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa/uskollisuutta maan päältä?” Vertauksen asiayhteydestä voidaan päätellä, että jae 8 tarkoittaa nimenomaan rukoilevia uskovia. Jakeen ajatuksen voisi kääntää: ”Kun ihmisen poika tulee, löytääkö Hän uskovaa rukousta maan päältä?

Ystävät, ei lakata rukoilemasta. Me tarvitsemme Jumalaa, siispä tarvitsemme rukousta. Me haluamme palvella Jumalaa, siispä meidän täytyy hiljentyä kuulemaan Hänen ajatuksiaan. Me tahdomme nähdä vastauksia, joten aletaan taas anoa. Me haluamme elää lähellä Jumalaa, sitä kokeaksemme aletaan kiittää Häntä.

Me olemme kansaa, joka puhuu Jumalalleen ja kuulee Jumalaansa. Opetellaan taas puhumaan meidän Herrallemme. Herra, opeta meitä rukoilemaan! 

Jari Korhonen
Lohja

Koronapandemia

Koronapandemia

Tehtäväni on kirjoittaa tähän lehteen ns. ajankohtaiskirjoitus. Onkohan mikään aihe tällä hetkellä ajankohtaisempi kuin korona? Mistään muusta ei puhutakaan, olipa sitten kyse uskovasta tai uskosta osattomasta ihmisestä.
Erityisen mielenkiinnon aiheena on myös kysymys siitä, onko kyse erityisestä Jumalan lähettämästä vitsauksesta vai ei.

Read More Read More

Paljonko ihmisiä pelastuu? Kai kuitenkin suurin osa? Kaikki hyvää tekeväthän pelastuvat?

Paljonko ihmisiä pelastuu? Kai kuitenkin suurin osa? Kaikki hyvää tekeväthän pelastuvat?

Olisi hienoa vastata, että paljon, ja suurin osa tai kaikki, ja tietenkin hyvää tekevät pelastuvat. Totuus on kuitenkin Raamatun mukaan toinen. Luukkaan evankeliumissa (13:23) Jeesukselta kysyttiin näin: ”Onko niitä vähän, jotka pelastuvat? ”Jeesus vastasi: ”Kilvoitelkaa päästäksenne sisälle ahtaasta ovesta, sillä monet koettavat päästä sisälle, mutta eivät voi.

Read More Read More

Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta

Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta

Voimme nähdä, kuinka henget toimivat esimerkiksi itämaisissa uskonnoissa ja mystiikassa ja saavat aikaan kaikkinaisia ulkoisia merkkejä ja ihmeitä, kuten kielillä puhumista, sairaiden parantamisia, kaatumisia henkivoimien vaikutuksesta, profetoimista jne. Kun luemme raamatusta mm. kertomuksen Mooseksesta, näemme kuinka Egyptin tietäjät ja velhot toistivat tunnustekoja, jotka Jumala käski Mooseksen tehdä.

Read More Read More

Viimeisen elonkorjuun aika

Viimeisen elonkorjuun aika

Mark. 1:3-4: ”Huutavan ääni kuuluu erämaassa: ’Valmistakaa Herralle tie, tehkää polut hänelle tasaisiksi’, niin Johannes Kastaja saarnasi erämaassa parannuksen kastetta syntien anteeksisaamiseksi”. Tämä sama lähetyskäsky kuuluu meille lopunaikojen uskoville.

Read More Read More